• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće i piće

03.11.2022

15:25

ZAPEČENA PASTA SA KARFIOLOM! Zdravo, brzo, ukusno - otkrijte zašto će postati jedno od vaših OMILJENIH JELA!

Shutterstock

Recepti

ZAPEČENA PASTA SA KARFIOLOM! Zdravo, brzo, ukusno - otkrijte zašto će postati jedno od vaših OMILJENIH JELA!

Podeli vest

Malo testenine, brokolija, karfiola, nekoliko začina i još par namirnica, biće dovoljni da dobijete odličan ručak

Zdrav i ukusan ručak možete napraviti za samo nekoliko minuta. Verujemo da ćete uživati u ovoj zapečenoj pasti sa karfiolom:

SASTOJCI:

  • manja glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 500 g karfiola
  • dve šolje cvetova brokolija
  • šolja pavlake za kuvanje
  • pola šolje parmezana
  • 150 g gaude
  • 375 g pene testenine
  • kašika maslinovog ulja
  • so, biber, bosiljak, žalfija

PRIPREMA:

Testeninu skuvati u slanoj ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. Karfiol iseći na manje komade, pa blanširati sa cvetovima brokolija u ključaloj vodi pet minuta. U većem tiganju zagrejati ulje, kratko propržiti bosiljak i žalfiju, dodati iseckan crni i beli luk, te mešati još dva-tri minuta.

Ubaciti oceđenu testeninu, karfiol i brokoli, promešati, preliti pavlakom za kuvanje i krčkati još dva minuta. Prebaciti u vatrostalnu činiju, posuti parmezanom i rendanom gaudom i zapeći u rerni na 200 stepeni 15 minuta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija