LAZANJE SA MLEVENIM MESOM! Ručak koji ćete obožavati

Shutterstock

13:20 Recepti 0

Iće i piće | 04. 11. 2022.

LAZANJE SA MLEVENIM MESOM! Ručak koji ćete obožavati

Umesto da pojedete brzu hranu, vreme je da se oprobate u spremanju lazanja sa mlevenim mesom

SASTOJCI:

500 g svežih kora za lazanje

500 g mlevenog mesa
glavica crnog luka
šargarepa
šolja sosa od paradajza
100 g maslaca
svež peršun
dve kašike brašna
750 ml mleka
300 g mocarele
četvrt šolje parmezana
maslinovo ulje
so, biber, začini

Pixabay

Lazanje

PRIPREMA:

Crni luk sitno iseckati, pa propržiti u tiganju na malo maslinovog ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu, pa dinstati uz mešanje oko pola sata. Zatim dodati sos od paradajza i svež peršun. Krčkati još desetak minuta, pa skloniti s vatre.

U drugoj šerpi zagrejati maslac na laganoj vatri, pa umešati brašno i pržiti dok ne porumeni. Postepeno dodavati mleko i neprekidno mešati. Posoliti i pobiberiti, pa dodati izrendanu mocarelu i mešati dok se sir ne istopi.

U vatrostalnu činiju staviti malo smese od mesa, odozgo poslagati kore, pa preliti bešamel sosom. Prekriti korama, premazati preostalim filom od mesa, te završiti korama. Odozgo rasporediti preostali bešamel. Peći u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, posuti parmezanom, pa peći još 10 minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.