
Shutterstock
LAZANJE SA MLEVENIM MESOM! Ručak koji ćete obožavati
Umesto da pojedete brzu hranu, vreme je da se oprobate u spremanju lazanja sa mlevenim mesom
SASTOJCI:
500 g svežih kora za lazanje



glavica crnog luka
šargarepa
šolja sosa od paradajza
100 g maslaca
svež peršun
dve kašike brašna
750 ml mleka
300 g mocarele
četvrt šolje parmezana
maslinovo ulje
so, biber, začini

Pixabay
PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckati, pa propržiti u tiganju na malo maslinovog ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu, pa dinstati uz mešanje oko pola sata. Zatim dodati sos od paradajza i svež peršun. Krčkati još desetak minuta, pa skloniti s vatre.
U drugoj šerpi zagrejati maslac na laganoj vatri, pa umešati brašno i pržiti dok ne porumeni. Postepeno dodavati mleko i neprekidno mešati. Posoliti i pobiberiti, pa dodati izrendanu mocarelu i mešati dok se sir ne istopi.
U vatrostalnu činiju staviti malo smese od mesa, odozgo poslagati kore, pa preliti bešamel sosom. Prekriti korama, premazati preostalim filom od mesa, te završiti korama. Odozgo rasporediti preostali bešamel. Peći u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, posuti parmezanom, pa peći još 10 minuta.


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Petak, 04. 11. 2022.
-
informer.rs | Petak, 04. 11. 2022.
-
informer.rs | Četvrtak, 03. 11. 2022.
-
informer.rs | Četvrtak, 03. 11. 2022.