
freepik
NAPRAVITE PERFEKTAN BEŠAMEL SOS! Samo ovako nećete imati nijednu grudvicu!
Određeni način na koji topite maslac, dodajete brašno i mleko osiguraće vam odličan bešamel sos, bez grudvica
Bešamel sos spada u jedan od 5 osnovnih soseva francuske kuhinje.



Međutim, koliko god da je popularan i koristi se u raznim jelima, način pripreme za neke može biti i zahtevan.
Kako biste ga napravili kao pravi profesionalci, bez grudvica i idealnog ukusa, samo pratite ove savete:
Otopite 40g maslaca, ne stavljajte brašno, dok se maslac ne istopi. Zatim ubacite 48g brašna i dobro upržite, sve vreme mešajući ga, ne sme da dobije boju. Isključite ringlu ili pomerite šerpicu skroz sa nje.


Dodajte postepeno 500ml mleka, takođe mešajući sve vreme. Tek sada, kada sipate svo mleko, ponovo uključite ringlu ili vratite šerpicu na nju. Dodajte muskantni oraščić, a so i biber u zavisnosti od toga za šta vam je potreban bešamel.
Kuva se na srednjoj temperaturi, nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Ovako spremljen sigurno neće imati grudvice.
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Petak, 04. 11. 2022.
-
informer.rs | Petak, 04. 11. 2022.
-
informer.rs | Petak, 04. 11. 2022.
-
informer.rs | Četvrtak, 03. 11. 2022.
zora
06.11.2022. 07:47
Hvala na savetu. Pedeset godina ga pravim i nikada nisam omasila.