• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs/zena.blic.rs

06.11.2022

22:00

HOLANDSKE PALAČINKE! Peku se u RERNI, a rezultat je ČISTA FANTAZIJA!

Shutterstock

Recepti

HOLANDSKE PALAČINKE! Peku se u RERNI, a rezultat je ČISTA FANTAZIJA!

Podeli vest

Holandska palačinka, često nazvana i nemačka, još je jedna u nozu varijacija na temu klasičnih palačinki, a treba da im date šansu - pufnaste su, sočne i lake za pripremu...

Sastojci su gotovo isti kao i receptu za standardne palačinke, ali glavna razlika je u načinu pripreme, te tom što se peku u rerni, a samim tim krajnji rezultat je sasvim drugačiji, bar vizuelno.

Najčešće se jedu posute prah šećerom i cimetom, ali možete dodati šta god želite - sos od vanile, voće, šlag, čokoladni krem...

Sastojci:

pola šolje brašna
pola šolje mleka
2 veća jaja
2 kašičice šećera
kašičica ekstrakta vanile
2 kašičice soli
2 kašičice putera

Foto: Shutterstock

U holandske palačinke možete dodati jabuke

Priprema:

Pripremite blender, spatulu i tiganja pogodan za pečenje u rerni. Brašno, mleko, jaja, šećer, so i ekstrakt vanile dobro izblendajte. Dobićete prilično tečno testo, i ostavite ga da odstoji u blenderu od 20 do 25 minuta. U međuvremenu tiganj u kome ćete pripremati palačinku zagrejte istovremeno sa rernom na 220 stepeni oko 20 minuta. Kada se zagreje, izvadite tiganj pomoću rukavice i stavite ga na šporet, a potom u njega izručite 2 kašike putera, mešajte dok se ne rastopi i njime premažite dno i stranice tiganja. Potom u tiganj izručite pripremljeno testo, i nagnite tiganj po potrebi dok se testo rvanomerno ne rasporedi. Ostavite da krčka par trenutaka, pa pecite oko 15-ak minuta, sve dok palačinka ne naraste, malo ne popuca i ne postane braonkasta na vrhu i po ivicima. Služite toplo i direktno iz tiganja.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set