NAJBOLJI RECEPT ZA BAKLAVU! Omiljena poslastica na SLAVSKOJ TRPEZI - jedan SASTOJAK čini je neverovatno UKUSNOM (VIDEO)

bakina kuhinja

08:12 Recepti 0

informer.rs | 24. 11. 2022.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKLAVU! Omiljena poslastica na SLAVSKOJ TRPEZI - jedan SASTOJAK čini je neverovatno UKUSNOM (VIDEO)

Bez starinske baklave je nezamisliva bilo koja praznična trpeza. Iskusna kuvarica Jelena Petrović otkriva vam recept za najbolju baklavu kojoj će orasi dati poseban ukus

Potrebno je za manju količinu:

Tanke gotove kore

300 gr ml. oraha
400 gr šećera
400 ml vode
1 limun
2 vanilin šećera
ulje

bakina kuhinja

Baklava

Priprema:

Orahe samleti, tanku koru raširiti, premazati uljem, pa saviti na pola, pa ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i  premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao kao na snimku. Ređati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 30 minuta. 

Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da provri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna. 

Pečenu vruću baklavu polako prelitui sa vrućim sirupom. 

Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje noću.

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.