BUREK SA MESOM! Bolji nego onaj iz PEKARE, a uspeva iz prve

Insajder/Darko Cvetanović

13:39 Recepti 0

informer.rs | 24. 11. 2022.

BUREK SA MESOM! Bolji nego onaj iz PEKARE, a uspeva iz prve

Ukoliko ste ljubitelj bureka sa mesom, vreme je da napravite domaći koji će biti ukusniji nego onaj iz pekare

Sastojci:

500 g kora za pitu

Za nadev:

500 g mlevenog mesa
250 ml paradajz sosa
glavica crvenog luka
60 ml ulja
kašičica soli i bibera

Za preliv:

četiri jajeta
šolja jogurta
200 ml kisele vode
50 ml ulja
pola kašičice soli

bakina kuhinja

Burek

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstajte sitno iseckan crveni luk, dodajte mleveno meso, začinite, sipajte paradajz sos i kuvajte 20 minuta na laganoj vatri.

Tepsiju namastite i na dno stavite tri kore, a preko kora sipajte dve kašike sosa. Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal. Završite korama.

U posudi izmešajte jaja, ulje, so, jogurt i kiselu vodu. Burek isecite na jednake kvadrate, pa sve prelijte pripremljenim prelivom. Ostavite 15 minuta da kore upiju preliv, pa pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.