PILAV sa LEBLEBIJAMA! Za sve koji vole da probaju nešto novo!

Shutterstock

16:00 Recepti 0

iće&piće | 28. 11. 2022.

PILAV sa LEBLEBIJAMA! Za sve koji vole da probaju nešto novo!

Pilav nije naše nacionalno jelo, ali kao da jeste. Jedina razlika je u tome što turske domaćice dodaju kuvane leblebije u pirinač, a bogami i jednu kockicu šećera

Sastojci: 

šolja pirinča dugog zrna
šolja i po vode
600 g leblebija iz konzerve
kašičica kumina
kašičica garam masale
kašika maslinovog ulja
veća šargarepa
dva čena belog luka
ljuta papričica
so, biber, korijander

Shutterstock

Pilav na turski način

Priprema: 

Pomešati vodu, pirinač, iseckanu šargarepu i malo soli u šerpi, pa kuvati na umerenoj temperaturi desetak minuta. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji desetak minuta, da pirinač upije svu tečnost. U međuvremenu oceđene leblebije začiniti kuminom i garam masalom, malo posoliti, pa kratko propržiti u tiganju na maslinovom ulju, sa sitno seckanim belim lukom. Dodati u šerpu sa pirinčem, ubaciti iseckanu papriku, so, biber i korijander, sve dobro sjediniti, pa poslužiti dok je toplo.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.