
Shutterstock
PILAV sa LEBLEBIJAMA! Za sve koji vole da probaju nešto novo!
Pilav nije naše nacionalno jelo, ali kao da jeste. Jedina razlika je u tome što turske domaćice dodaju kuvane leblebije u pirinač, a bogami i jednu kockicu šećera
Sastojci:



šolja pirinča dugog zrna Shutterstock
šolja i po vode
600 g leblebija iz konzerve
kašičica kumina
kašičica garam masale
kašika maslinovog ulja
veća šargarepa
dva čena belog luka
ljuta papričica
so, biber, korijander
Priprema:
Pomešati vodu, pirinač, iseckanu šargarepu i malo soli u šerpi, pa kuvati na umerenoj temperaturi desetak minuta. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji desetak minuta, da pirinač upije svu tečnost. U međuvremenu oceđene leblebije začiniti kuminom i garam masalom, malo posoliti, pa kratko propržiti u tiganju na maslinovom ulju, sa sitno seckanim belim lukom. Dodati u šerpu sa pirinčem, ubaciti iseckanu papriku, so, biber i korijander, sve dobro sjediniti, pa poslužiti dok je toplo.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Nedelja, 27. 11. 2022.
-
Informer.rs/J.G. | Nedelja, 27. 11. 2022.
-
Iće i piće | Subota, 26. 11. 2022.