
Shutterstock
KITNIKES od DUNJA! I slasno i posno!
Kitnikez je slatkiš (u bukvalnom prevodu s nemačkog - sir) od dunja koji se u Vojvodini proizvodi po tradicionalnoj recepturi još od vremena Austrougarske...
Sastojci:



kilogram dunja Shutterstock
800 g šećera
sok od manjeg limuna
Priprema:
Dunje oguliti, očistiti od semenki i peteljki, iseći na kockice, pa staviti u šerpu. Naliti vodom, dodati sveže ceđeni sok od limuna, pa kuvati na umerenoj vatri dok voće ne omekša. Ocediti i staviti u blender, pa sve dobro izmiksati. Vratiti na vatru, dodati šećer i mešati dok se ne dobije smesa gušća od džema. Izliti u pleh obložen papirom za pečenje, ostaviti da se ohladi i stegne, pa seći na kocke i poslužiti.


Uživajte!
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs/coolinarika | Nedelja, 27. 11. 2022.
-
Iće i piće | Ponedeljak, 28. 11. 2022.
-
informer.rs | Nedelja, 27. 11. 2022.
-
Informer.rs/J.G. | Nedelja, 27. 11. 2022.