
bakina kuhinja
ČORBA PUNA VITAMINA! Melem za dušu, a jedan sastojak je čini posebno UKUSNOM (VIDEO)
Pred nama su hladniji dani, tako da je idealan period godine da napravite čorbu od karfiola
Potrebno je:
1 manji praziluk



3 čena belog luka
ulje
suvi začin...so
peršunov list
kockice prepečenog hleba (po želji)

bakina kuhinja
Priprema:
Iseckati na krugove praziluk i propržiti na ulju, pa dodati cvetove karfiola i malo propržiti.
Dodati jednu kašičicu suvog začina i naliti 1,5 -2 l vode i pustiti da se skuva oko 20 minuta.
Pred kraj dodati sečen na pola beli luk. Kuvati 2-3 pa blenderom izblendati. Po želji još posoliti i dodati seckani peršun.
Kriške hleba premzati malo maslinovim uljem, PA posuti origanom i prepeći u rerni ili najbrže prepeći u tostu da budu reš. Iseći na kockice (krutone) i slučiti uz čorbicu.
bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Ponedeljak, 28. 11. 2022.
-
informer.rs | Ponedeljak, 28. 11. 2022.
-
informer.rs | Ponedeljak, 28. 11. 2022.
-
RUČAK KOJI SE SAM SPREMA! Napravite klasični RATATUJ - u kuhinji ćete provesti samo nekoliko minuta!
Iće i piće | Ponedeljak, 28. 11. 2022.
-
informer.rs | Ponedeljak, 28. 11. 2022.