ČORBA PUNA VITAMINA! Melem za dušu, a jedan sastojak je čini posebno UKUSNOM (VIDEO)

bakina kuhinja

09:20 Recepti 0

Bakina kuhinja | 29. 11. 2022.

ČORBA PUNA VITAMINA! Melem za dušu, a jedan sastojak je čini posebno UKUSNOM (VIDEO)

Pred nama su hladniji dani, tako da je idealan period godine da napravite čorbu od karfiola

Potrebno je:

1 manji praziluk

1 manji karfiol
3 čena belog luka
ulje
suvi začin...so
peršunov list
kockice prepečenog hleba (po želji)

bakina kuhinja

Čorba

Priprema:

Iseckati na krugove praziluk i propržiti na ulju, pa dodati cvetove karfiola i malo propržiti. 

Dodati jednu kašičicu suvog začina i naliti 1,5 -2 l vode i pustiti da se skuva oko 20 minuta. 

Pred kraj dodati sečen na pola beli luk. Kuvati 2-3  pa blenderom izblendati. Po želji još posoliti i dodati seckani peršun. 

Kriške hleba premzati malo maslinovim uljem, PA posuti origanom i prepeći u rerni ili najbrže prepeći u tostu da budu reš. Iseći na kockice (krutone) i  slučiti uz čorbicu.

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.