POVRĆE IZ RERNE! Ručak za desetku, a jede se bez HLEBA (VIDEO)

bakina kuhinja

14:07 Recepti 0

informer.rs | 29. 11. 2022.

POVRĆE IZ RERNE! Ručak za desetku, a jede se bez HLEBA (VIDEO)

Ukoliko imate povrće u kući, onda možete da napravite odličan ručak koji se jede bez hleba

Potrebno je:

1 manji karfiol može i brokoli

1/2 praziluka
šaka boranije i graška
2 sveže paprike
2 šargarepe
 1 krompir
1 paradajz
1/2 korena celera
maslinovo ulje ili obično suncokretovo
200 ml kuvanog paradajza

Začini:

1/2 kašičice slatke mlevene paprike
mle. biber
1 kašičica karija
1 kašičica suvog začina
1 kašičica belog luka u granulama
peršunov list

bakina kuhinja

Ručak sa povrćem


Priprema:

U manji sud pomešati začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji. 

 Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati. 

Pleh od rerne obložiti pek papirom, pa istresti povrće i rasporediti. 

Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Služiti toplo. 

Može se jesti bez hleba.

bonus video:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.