• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2022

15:25

MUSAKA OD KROMPIRA I MESA! Savršeni ručak za CELU porodicu!

Shutterstock

Recepti

MUSAKA OD KROMPIRA I MESA! Savršeni ručak za CELU porodicu!

Podeli vest

Kad ne znamo šta ćemo da spremamo za ručak musaka se često nametne kao odlična ideja. Ovaj recept ima mnogo varijacija, ali za vas smo izdvojili najukusniju

Sastojci:

2 glavice crnog luka (srednje veličine, da nisu male)
1 čen belog luka
500 gr mlevenog mesa po izboru (juneće, mešano, svinjsko, čak i pileće)
1 kašika suvog začina

100 ml ulja
1/2 kašičice bibera
1 kašičica crvene, mlevene paprike
6 većih krompira
3 cela jaja
1 kisela pavlaka (čaša, 180 ml, može i 200, odokativno)

Foto: Shutterstock

Musaka

Priprema:

Crni luk iseckati ili samleti, dodati suvi začin, ulje i malo vode pa staviti da se dinsta. Dodati iseckan beli luk i dinstati oko 15 minuta. Polovinu odvojiti (i luk i ulje). Količina ulja može biti manja. Pola staviti na dno vatrostalne tepsije, rasporediti svuda po malo.

U preostalu polovinu dodati mleveno meso, malo vode i na srednjoj vatri polako dinstati. Mešati i dolivati po malo vode, paziti pri tome da vode nije premalo da ne zagori, a takodje da nije ni previše. Na kraju dodati mlevenu, crvenu papriku i biber, sve promešati pa skloniti sa vatre.

Krompir očistiti pa iseći na kolutove. Poslagati red krompira preko luka u tepsiju, preko njega staviti izdinstano meso i odgore poredjati još jedan red (preostali krompir). Preliti sve sa vodom. Vode treba da ima sve do gornjeg reda krompira. Staviti da se peče u rernu koja se zagrevala dok ste redjali krompir i meso na 200 stepeni. Peći sat vremena.

Za to vreme trebalo bi da je krompir gotov i voda isparila. Umutiti jaje sa pavlakom, malo posoliti, ako je potrebno, doliti malo vode da se lepo umuti pa sve preliti preko musake. Vratiti još 10 –15 minuta. Poslužite musaku uz svežu zelenu ili kupus salatu, idealno se slažu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija