POHOVANI BROKOLI! Čak i oni koji inače NE VOLE ovo povrće, neće moći da odole ovom receptu - jedan sastojak daje poseban ŠMEK!

Shutterstock

20:20 Recepti 0

Iće i piće | 01. 12. 2022.

POHOVANI BROKOLI! Čak i oni koji inače NE VOLE ovo povrće, neće moći da odole ovom receptu - jedan sastojak daje poseban ŠMEK!

Ukoliko brokoli pravite sa parmezanom, videćete koliko ova namirnica poboljšava ukus jelu

Iako brokoli mnogima nije omiljena namirnica, to ne znači da ne možete da je napravite na način koji će se svima dopasti.

Jedna namirnica koja čini da bilo koje jelo dobije bolji ukus, definitivno je parmazan. Upravo on je i kec iz rukava, kada je ovaj recept za pohovani brokoli u pitanju:

SASTOJCI:

  • glavica brokolija
  • tri jajeta
  • tri kašike parmezana
  • kašika prezli
  • dve kašike brašna
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

Brokoli oprati, iseći na cvetove i kuvati dva-tri minuta u ključaloj vodi. Zatim ga ocediti i malo prohladiti. U adekvatnoj posudi umutiti jaja, dodati brašno, prezle i parmezan, pa posoliti, pobiberiti, začiniti belim lukom u prahu i začinima po izboru. Cvetove brokolija uvaljati u pripremljenu smesu, pa pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju lepu boju. Ocediti od viška ulja i odmah poslužiti.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.