• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: informer.rs/natanjiru.com

16.01.2023

14:20

RIŽOTO sa CVEKLOM! Najbolje iz Italije za vašim stolom!

Shutterstock

Recepti

RIŽOTO sa CVEKLOM! Najbolje iz Italije za vašim stolom!

Podeli vest

Pomalo neobičan rižoto sa cveklom, veoma intenzivnog ukusa i boje. Poslužite uz koziji ili ovčiji sir, orahe i začine po želji i uživajte!

Sastojci:

Za rižoto:

2 pečene veće cvekle

mali crveni luk

3 kašike maslinovog ulja

2 dl pirinča kratkog zrna

1 dl crnog vina

7 dl bujona

3 pune kašike sveže narendanog parmezana

15 g putera

so, biber

Za služenje (po želji):

feta ili jači kozji ili ovčiji sir

timijan

krupno seckani orasi

Foto: Shutterstock

Rižoto sa cveklom

Priprema:

Iseckajte cveklu na kockice, dodajte 2-3 čena neoljuštenog belog luka, posolite, dodajte maslinovo ulje i pecite oko 25 minuta na 200 stepeni. Kad je cvekla pečena, izmiksajte je zajedno sa istisnutim belim lukom. Stavite bujon da proključa i ostavite na ringli da lagano vri sve vreme. Propržite luk, dodajte pirinač i promešajte. Smanjite temperaturu i dodajte vino, mešajte dok ne ispari, a zatim dodajte kutlaču po kutlaču supe i kuvajte uz povremeno mešanje oko desetak minuta. Kad su zrna fino nabubrila, ali da su i dalje čvrsta (oko 15 minuta od početka kuvanja), dodajte puter i narendan sir, još malo supe i promešajte. Dodajte so i biber po potrebi, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite nekoliko minuta da se odmori. Poslužite uz sir, timijan i orahe.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set