
Shutterstock
ŠTRUDLA SA DVA NADEVA! Punjena makom i orasima, omiljena poslastica za goste
Odaberite omiljenu stranu štrudle i uživajte u omiljenom dezertu.
Sastojci:
500 g tankih kora



100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog maka
mleveni šećer za orah i mak


3-4 jaja zavisi od krupnoće
4 kašike šećera za jaja
4 kašike griza
1 kiselo mleko
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
malo mleka za orah i mak
Shutterstock
Priprema:
Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti. Svaku koru premazati sa malo umućenim jajima i grizom i stavljati jednu preko druge.
Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.
Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer.rs/J.G. | Ponedeljak, 30. 01. 2023.
-
Informer.rs/J.G. | Ponedeljak, 30. 01. 2023.