KROMPIR PUNJEN PEČURKAMA! Ovaj specijalitet morate da probate

Freepick

15:45 Recepti 0

informer.rs | 01. 02. 2023.

KROMPIR PUNJEN PEČURKAMA! Ovaj specijalitet morate da probate

Ukoliko volite promene, napravite ovaj specijalitet za celu vašu porodicu.

Sastojci:

8 krompira

200 g šampinjona
1 glavica luka
100 g kačkavalja
peršun
beli luk
so, biber
1 kašičica suvog biljnog začina
bešamel sos

Freepick

Priprema:

Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte. Kad su do pola kuvani, presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smesom od pečuraka.

Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove. Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mleko). U još topli bešamel sos dodajte rendani kačkavalj, dinstane pečurke, so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.

Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lepu boju.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.