
Shutterstock
ĆUFTICE DRUGAČIJEG UKUSA! Kako da napravite falafel?
Falafel svoju teksturu dobija korišćenjem sirove leblebije koja se 24 sata drži potopljena u vodi. Ona je blago zrnčava, nikako lepljiva, odnosno kašasta, kakvu bi joj dala kuvana leblebija...
Sastojci:



125 g sirovih leblebija
crni luk
čen belog luka


2 kašičice mlevenog kumina
kašičica mlevenog korijandera
kašičica cimeta
prstohvat soli
2 kašike integralnog brašna
kašičica praška za pecivo
ulje
peršun po želji
Shutterstock
Priprema:
Potopite leblebije da odstoje minimum osam sati ili preko noći. Narednog dana ih procedite, količina će se udvostručiti. U secku usitnite crni luk (može i crveni), zatim dodajte usitnjen čen belog luka i leblebije. Miksajte dok se smesa ne sjedini, zatim dodajte mleveni kumin, korijander, cimet i peršun ako koristite (lepše je sa peršunom). Na kraju dodajte so, brašno i prašak za pecivo. Probajte i začinite po ukusu. Vlažnim rukama oblikujte smesu u manje kuglice i ispržite iz nekoliko tura. Poslužite sa humusom, grčkim jogurtom, salatom i pita hlebom.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer.rs/J.G. | Subota, 04. 02. 2023.
-
informer.rs | Subota, 04. 02. 2023.
-
informer.rs | Subota, 04. 02. 2023.