PEČENI AROMATIČNI KROMPIR sa DOMAĆOM KOBASICOM! Najbolja seoska večera!

Shutterstock

19:30 Recepti 0

iće&piće | 06. 02. 2023.

PEČENI AROMATIČNI KROMPIR sa DOMAĆOM KOBASICOM! Najbolja seoska večera!

U zavisnosti od začina i dodataka, od jednostavnog i običnog krompira sa kobasicom, možete napraviti jedno veoma aromatično i pikantno jelo...

Sastojci: 

1,2 kg krompira
kašičica origana
kašičica majčine dušice
pola kašičice mlevene (ljute) paprike
maslinovo ulje
dve grančice ruzmarina
dva čena belog luka
dva pakovanja domaćih kobasica
so, biber

Shutterstock

Pečeni aromatični krompir sa domaćom kobasicom

Priprema: 

Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u činiju, preliti vodom, pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Potom ga ocediti i prosušiti, pa prebaciti u vatrostalnu činiju. Pomešati origano, majčinu dušicu, mlevenu papriku, so i biber, te dobijenom smesom začiniti krompir. Preliti uljem, ubaciti grančice ruzmarina i cele čenove belog luka, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta, uz povremeno mešanje.

Krompir potom izvaditi iz rerne, te odozgo rasporediti domaću kobasicu isečenu na komade veličine zalogaja. Peći još sedam-osam minuta, da kobasice dobiju lepu boju, pa poslužiti dok je toplo.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.