• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2023

06:10

STARINSKI RECEPT! Omiljene punjene pečene jabuke iz detinjstva

Pixabay

Recepti

STARINSKI RECEPT! Omiljene punjene pečene jabuke iz detinjstva

Podeli vest

Tradicionalni recept za pečene jabuke punjene orasima koji će vas podsetiti na najlepše ukuse i mirise iz bakine kuhinje.

Sastojci:

6 srednjih jabuka

1 kašika putera

1 kašika meda

1 kašika cimeta

120 g mlevenih oraha

sok od jednog limuna

prženi lešnici

2 kašičice putera

3 kašike meda

Foto: Pixabay

Priprema:

Jabuke operite, odsecite im vrh, nožem i kašikom izdubite deo gde su semenke. Iseckajte prethodno izdubljeno meso jabuke. U manjoj činiji na laganoj vatri zagrejte kašiku putera, pa dodajte seckane jabuke, cimet i šećer. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Zatim dodajte limunov sok i mlevene orahe, promešajte i ostavite na vatri još malo, tek toliko da se ukusi sjedine. Pečene lešnike iseckajte na komade. Zagrejte puter na laganoj vatri, pustite da provri, pa dodajte med, mešajte minut-dva, pa sklonite s ringle.

Vreme je za punjene jabuke. Svaku jabuku iznutra pospite cimetom, pa do vrha napunite filom od oraha i pospite tostiranim lešnicima. Pecite jabuke oko 35 minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni. Još vruće prelijte ih vrućim sosom od meda i putera. Po želji stavite veliku kuglu sladoleda od vanile na vrh!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija