• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

12.02.2023

12:38

PILETINA sa PARMEZANOM u SOSU od PARADAJZA! Ko je za brzi ručak?

Shutterstock

Recepti

PILETINA sa PARMEZANOM u SOSU od PARADAJZA! Ko je za brzi ručak?

Podeli vest

Piletina a la parmiđana (parmigiana) je izvanrednan italijanski specijalitet koji se odlično slaže sa različitim prilozima, špagetama, barenim krompirom, pomfritom, pirinčem...

Sastojci: 

šest šnicli pilećeg filea
šolja brašna
tri jajeta

tri kašike mleka
četvrt šolje iseckanog peršuna
šolja i po prezli
šolja parmezana
pola šolje maslinovog ulja
800 ml sosa od paradajza
dve šolje iscepkane mocarele
so, biber

Foto: Shutterstock

Piletinu sa parmezanom poslužite uz špagete, bareni krompir, pomfrit...

Priprema: 

Piletinu istanjiti tučkom za meso, pa uvaljati najpre u brašno pomešano sa malo soli i bibera, potom u jaja umućena sa mlekom i na kraju u mešavinu prezli i parmezana. Meso peći u tiganju na zagrejanom ulju dok ne porumeni sa obe strane. U vatrostalnu činiju sipati malo sosa od paradajza, odozgo poređati meso, preliti ostatkom sosa, pa preko toga rasporediti mocarelu. Posuti peršunom i peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Poslužiti dok je toplo, uz špagete ili neki drugi prilog po želji.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija