• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2023

13:36

NAJBOLJI RECEPT ZA POGAČU! Gotova za pola sata, a punjena je sa sirom i paprikom (VIDEO)

Printscreen You Tube PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Recepti

NAJBOLJI RECEPT ZA POGAČU! Gotova za pola sata, a punjena je sa sirom i paprikom (VIDEO)

Podeli vest

Domaća pogača je uvek bolja nego kupovna, tako da je vreme da napravite jednu takvu. Punjena je sa sirom i povrćem, tako da ćete se oduševiti.

Sastojci: 

1 kašika šećera

1 kašičica suvog kvasca 
1 jaje
200 ml toplog mleka 
4 kašike ulja
360 g brašna
1 kašičica soli

Za punjenje: 

150 g tvrdog sira
150 g feta sira
1 crvena paprika 
1 zelena paprika
mirođija 
susam 

Za premazivanje: 

1 žumance 

Foto: Printscreen You Tube PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Pogača

Priprema:

U toplo mleko dodajte kvasac, šećer, jaje, ulje i promešajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 40 minuta.

Pomešajte rednani sir, seckanu fetu, paprike, susam i mirođiju. Lepo promešajte sastojke, pa podelite na 2 jednaka dela. Zatim od jednog oblikujte loptu. Izvadite testo, malo da premesite i rukama oblikute krug. Stavite loptu od nadeva na testo, pa podginite krajeve ka sredini i lepo pokrijte ceo nadev. Razvucite testo oklagijom i premažite umućenim žumancetom.

Pospite preostalim nadevom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija