• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2023

08:00

NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE! Jedan sastojak ih čini posebno ukusnim

Pixabay

Recepti

NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE! Jedan sastojak ih čini posebno ukusnim

Podeli vest

Ukoliko volite krofne, onda treba da znate da svoju omiljenu poslasticu možete da napravite i sa sojinim mlekom i ukus će biti fantastičan.

Sastojci:

250 g brašna
150 ml sojinog mleka
dve kašike šećera
dve kašike ulja

kesica suvog kvasca
prstohvat soli
ulje za prženje

Za fil:

200 g margarina
100 g šećera u prahu
kesica vanilin-šećera
dve kašike džema od kajsije

Foto: Pixabay

Krofne

Priprema:


Pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i prstohvat soli. Dodajte sojino mleko i ulje i mešajte da dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite na toplom pola sata da nadođe.

U međuvremenu spremite fil. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Dodajte džem od kajsije i mešajući sjedinite.

Kada testo naraste, izdvojte 12 do 15 loptica. Svaku krofnu rastanjite oklagijom na dva centimetra i ostavite 20 minuta da se podignu. Pržite ih u zagrejanom ulju da porumene sa obe strane. Vadite ih na ubrus da se ocede i ohlade, pa potom punite filom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija