• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2023

15:11

7 SAVETA ZA SAVRŠENO TESTO! Provereno uspeva svima - idealno za sva peciva

Shutterstock

Recepti

7 SAVETA ZA SAVRŠENO TESTO! Provereno uspeva svima - idealno za sva peciva

Podeli vest

Postoji mnogo različitih vrsta testa, ali je važno da ispoštujete određene korake ako želite da bude savršeno.

1. Odabir sastojaka

Koristite sveže i kvalitetne sastojke. Za većinu vrsta testa potrebni su brašno, so, maslac ili ulje, šećer (ako je potrebno), kvasac ili prašak za pecivo i tečnost (voda, mleko ili jaja).

2. Količina sastojaka

Pridržavajte se tačne količine sastojaka navedene u receptu. Čak i male promene u odnosu sastojaka mogu uticati na konačni rezultat.

3. Sastojci na sobnoj temperaturi

Ako je moguće, pustite sastojke da dođu na sobnu temperaturu pre mešanja. To će pomoći u ravnomernom mešanju sa drugim sastojcima i boljem uspehu testa.

Foto: Shutterstock

Testo

4. Mešanje

Mešajte testo ravnomerno i pažljivo. Za testo od kvasca, potrebno je duže vreme mešanja kako bi se stvorio gluten. Testo treba biti glatko i elastično, a ne previše suvo ili previše vlažno.

5. Mirovanje testa

Nakon mešanja, testo treba ostaviti da odmori na toplom i suvom mestu. To će omogućiti da se testo diže i postane mekše.

6. Pečenje

Pazite da rerna bude pravilno zagrejana pre nego što ubacite testo. Takođe je važno da pratite vreme pečenja u receptu i pazite da ne prepečete testo.

Foto: PRINTSCREEN/YT/SCHNELLE REZEPT

7. Hlađenje

Nakon pečenja, testo treba pustiti da se ohladi pre nego što ga isečete ili poslužite. Ovo će omogućiti testu da se učvrsti i neće se raspadati.

Međutim, ne zaboravite da se svako testo razlikuje, pa ćete možda trebati da prilagodite postupak u zavisnosti od vrste testa koju pripremate.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija