• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2023

21:00

OPASNOSTI UPOTREBE DETERDŽENTA ZA SUDOVE NA OSETLJIVIM POVRŠINAMA!

Pixabay

Recepti

OPASNOSTI UPOTREBE DETERDŽENTA ZA SUDOVE NA OSETLJIVIM POVRŠINAMA!

Podeli vest

Deterdžent za sudove je sjajno sredstvo za čišćenje kuhinjskog posuđa, ali nije preporučljivo koristiti ga za čišćenje određenih površina poput kožnog nameštaja ili tepiha.

Zbog svoje namene za uklanjanje čvrstih, masnih mrlja sa posuđa deterdžent za sudove može da ostavi tragove na predmetima poput kožnog nameštaja, vodokotlića, tepiha pa čak i vašeg automobila.

Foto: Pexels

Vodokotlić

Gumeni i plastični delovi vodokotlića mogu se vremenom oštetiti deterdžentom za suđe. Mada se može činiti da je to jednostavan i brz način da očuvate svoj toalet čistim i svežim, bolje je da kupite proizvode napravljene posebno za vašu WC šolju, kako ne biste imali problema u budućnosti.

Tepih

Šampon za tepihe ima odgovarajuću količinu pene i konzistenciju kako bi osigurao da ne upije previše vode u tepih, a mokar tepih znači buduću plesan. Osim toga, deterdžent za pranje suđa ostavlja drugačiji talog od šampona za tepihe, što ga čini težim za uklanjanje sa vlakana.

Kožni nameštaj

Korištenje vode, pomešane sa bilo čim, za čišćenje kože može ostaviti tamne mrlje koje nikada više ne možete otkloniti.

Međutim, postoji još razloga za to da ne koristite deterdžent za sudove na koži.

Kožni predmeti napravljeni su od životinjske kože. Zbog toga ima pH nivo koji zahteva razmatranje pri odabiru pravog proizvoda za čišćenje. Mnoga sredstva za čišćenje imaju tendenciju da budu alkalnija, što znači da imaju viši pH nivo, što nije dobro za kožu.

Tako bi brzo čišćenje nameštaja deterdžentom za sudove počelo polako da kvari vaš kožni nameštaj, a sa vremenom uzrokovati pucanje i ljuštenje.

Foto: pexels.com

Automobil

Pranje automobila kod kuće štedi novac, ali treba da budete sigurni da koristite adekvatno sredstvo. Deterdžent za suđe nije pravi izbor. On je abrazivan i nije napravljen da dobro reaguje sa farbom automobila. Ukloniće svaki vosak sa vašeg automobila koji sprečava rđu, pa se zato ne preporučuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija