• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2023

06:10

OD KAVIJARA DO PIVA! Svi se nadaju većoj prodaji zbog krunisanja kralja Čarlsa

AP/Photo

Recepti

OD KAVIJARA DO PIVA! Svi se nadaju većoj prodaji zbog krunisanja kralja Čarlsa

Podeli vest

Od konzervi kavijara do piva za slavlje su samo neki od proizvoda koji će obeležiti krunisanje novog britanskog monarha, a kojima preduzeća nastoje da privuku pristalice kraljevske porodice.

Šolje, tanjiri, kuhinjske krpe, magneti, jastuci i plišani medvedići su glavni predmeti kojima se izlozi već pune povodom obeležavanja krunisanja kralja Čarlsa 6. maja, preneo je Rojters.

Pojedini prodavci se nadaju da će još nešto privući oko potrošača. U Vindzoru, na periferiji Londona i domu kraljevske porodice, pivara Vindzor i Iton stvorila je novo pivo Povratak kralja, koje se pravi na licu mesta od organskih sastojaka.

 - Sam naziv je zaista proizašao iz spoznaje da za poslednjih hiljadu godina... verovatno smo oko 850 godina imali kraljeve. Ali... tokom većine života ljudi u ovoj zemlji, imali smo kraljicu -  izjavio je direktor marketinga Bob Morison britanskoj agenciji tokom posete pivari.

Foto: Tanjug/ambasada VB

Kralj Čarls III

Prema njegovim rečima, ideja je da se prepozna prekretnica reči - kralj. Proizvođač igračaka Mečboks, između ostalog, prodaje kartašku igru Top Tramps u verziji "Kralj i kraljica".

Proizvođač keksa Mekvitis prodaje ograničenu seriju keksa u konzervama koja predstavljaju omaž ljubavi Čarlsa i njegove žene Kamile prema prirodi, kao i hobi monarha - akvarel, dok se u brojnim supermarketima prodaju čajevi ili penušava vina sa specijalnom etiketom.

Džon Livajs partneršip, vlasnik istoimene robne kuće i lanca supermarketa Vajtroz, rekao je prošle nedelje da je pretraga proizvoda specijalno napravljenih za krunisanje na njegovom sajtu porasla za 262 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Džet set

Srbija