• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: iće&piće

08.05.2023

15:10

ZAČINI KOJI MENJAJU STVAR! Krompir-pire sa belim lukom i parmezanom!

Shutterstock

Recepti

ZAČINI KOJI MENJAJU STVAR! Krompir-pire sa belim lukom i parmezanom!

Podeli vest

Ovaj recept zahteva samo nekoliko sastojaka koje verovatno ne upotrebljavate prilikom pripreme pire krompira, a rezultat će, sigurni smo, zadovoljiti svačiji ukus... Uživajte!

Sastojci: 

800 g krompira
125 ml mleka
kašika-dve maslaca

četiri kašike pavlake za kuvanje
pola šolje parmezana
dva čena belog luka
so, peršun, mlevena paprika

Foto: Shutterstock

Krompir-pire sa belim lukom i parmezanom

Priprema: 

Krompir oguliti, iseći na krupnije komade, staviti u šerpu, naliti vodom i kuvati 25-30 minuta, da omekša. Ocediti, dodati mleko, izgnječen beli luk, maslac, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber, pa sve dobro izmiksati. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set