• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2023

23:20

KREMASTA VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA! Bolja nego ona iz poslatičarnice (VIDEO)

Printscreen You Tube Cookrate - Cakes

Recepti

KREMASTA VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA! Bolja nego ona iz poslatičarnice (VIDEO)

Podeli vest

Napravite osvežavajuću tortu sa piškotama koja će biti bolja nego kupovna.

Sastojci:

Za fil: 

1,7 l mleka 
180 g pudinga od vanile 
200 g šećera 
300 g putera 
piškote
Za džem od jagode:
700 g smznutih jagoda 
150 g šećera 
40 g kukuruznog skroba 
100 ml vode 
30 g želatina 
100 ml vode 

Foto: Printscreen You Tube Cookrate - Cakes

Voćna torta

Priprema:

Sipajte 200 ml mleka u posudu, pa umočite piškote i ređajte u kalup za tortu. Puding od vanile pomešajte sa 300 ml mleka, ne sme da bude grudvica, a 1,2 l sipajte u šerpu i stavite da se zagreje. Zatim dodajte puding od vanile i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.

Za to vreme u šerpu sipajte jagode i šećer, pa kuvajte dok ne puste sav sok. Skrob pomešajte sa 100 ml vode, tako da nema grudvica, pa dodajte u jagode. Kuvajte, uz mešanje, još par minuta. Nakon toga prebacite smesu sa jagodama u blender, pa izblendirajte tako da dobijete glatku smesu. Procedite kroz sito. U jednu posudu sipajte deo džema od jagode.

Ostavite sa strane, pa ohlađeni puding umutite, a zatim mu dodajte umućeni puter sobne temperature i sve sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte džem od jagoda (koji ste odvojili u posudu) i promešajte. Preko piškota prvo sipajte puding od vanile, poravnajte, pa stavite u frižider na 40 minuta.

 Želatin pomešajte sa 70 ml vode, pa ostavite da nabubri. Otopite na pari, pa dodajte u preostali džem od jagoda.Sipajte preko fila od pudinga i poravnajte. Stavite u frižider na 20 minuta. Preko sipajte puding u koji ste dodali džem sa jagodama, poravnajte i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite tortu džemom od jagoda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija