• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/J.G.

07.09.2023

11:55

Domaća snikers torta! Prepoznatljiv, kremasti ukus, a prave ga čak i početnici (VIDEO)

Youtube Printscreen/Got To Taste Good

Recepti

Domaća snikers torta! Prepoznatljiv, kremasti ukus, a prave ga čak i početnici (VIDEO)

Podeli vest

Mleko, brašno, šećer, čokolada, keks, kikiriki i karamela, glavni su sastojci ovog sjajnog kolača.

Kada se zaželite prepoznatljivog ukusa snikers čokoladice, ali biste ipak želeli da je sami napravite, ovaj recept će vam dobro doći. 

Evo kako izgleda postupak:

U 200ml hladnog mleka, dodati 70g običnog i 70g kukuruznog brašna, pa dobro izmešati mikserom. Potom dodati jedno žumance i samo promešati viljuškom. 

Staviti 300ml mleka, sa 50g šećera da proključa i mešati sve vreme. Potom skinuti "s vatre", dodati prethodno napravljeni miks mleka i brašna i mešati brzo jedan minut. Zatim vratiti na šporet, na slabiju temperaturu i mešati dok se ne zgusne.

Foto: Youtube Printscreen/Got To Taste Good

snikers torta

U tepsiju staviti aluminijumsku foliju, pa poređati biskvite i premazati sa pola napravljene smese, pa odgore opet poređati biskvite.

U mikrotalasnoj istopiti 150g karamele, pa dodati malo soli i iseckanog kirikija.

Preliti preko biskvita, pa ponovo ređati druge biskvite i ostatak mlečnog krema. Staviti poslednji red biskvita, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru, oko 2 sata. 

Istopiti 90g čokolade u 100ml slatke pavlake, preliti preko kolača, potom preliti sa još oko 100g istopljene karamele i ukrasiti seckanim kikirikijem.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set