• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2023

18:00

Isprobajte slane palačinke bez glutena! Prave se za tili čas, od samo tri sastojka

Shuterstock

Recepti

Isprobajte slane palačinke bez glutena! Prave se za tili čas, od samo tri sastojka

Podeli vest

Ako ste osetljivi na gluten i izbegavate da ga koristite u ishrani, isprobajte ovaj jednostavan recept za palačinke bez glutena.

Ove slane palačinke izuzetno su jednostavne za pripremu. Prave se od samo tri sastojka: vode, soli i zdrobljenih ovsenih pahuljica.

Pečene slane palačinke mogu se poslužiti umesto tortilja. Mogu se puniti mesom, ribom ili povrćem. Možete ih poslužiti i umesto hleba uz neko jelo ili čorbu.

Sastojci za četiri slane palačinke:

250 ml vode
150 g ovsene kaše
prstohvat soli

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

U seckalici ili blenderu ovsene pahuljice pretvorite u prah, ili u ovsene pahuljice.
Ovsene pahuljice pomešajte sa vodom i malo soli. Mešajte dok se sastojci ne sjedine i dok se ne oslobodite grudvica u smesi.
Ostavite smešu da odstoji oko 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Za to vreme zagrejte tiganj od livenog gvožđa ili drugu vrstu tiganja sa nelepljivim dnom.
U zagrejan tiganj sipajte četvrtinu smese i špatulom ravnomerno rasporedite po površini.
Ovsenu palačinku pecite dok ne uspete da je preokrenete na drugu stranu metalnom lopaticom. Trebaće vam nekoliko minuta. Ispecite palačinku i sa druge strane.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.
Pečene ovsene palačinke stavite u čistu pamučnu krpu i umotajte ih oko 10 minuta. To će im pomoći da ostanu meke i elastične i neće se pocepati ako želite da ih umotate kao prave palačinke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija