• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

20:00

Recept za ručak koji košta manje od 400 dinara! Starinski specijalitet od kog ide voda na usta, idealan i za vreme posta

Shutterstock

Recepti

Recept za ručak koji košta manje od 400 dinara! Starinski specijalitet od kog ide voda na usta, idealan i za vreme posta

Podeli vest

Čuveni prebranac postao je neizostvan deo gotovo svake slavske trpeze, ali i svakodnevne gozbe, posebno u vreme posta.

Pasulj prebranac je jedno od retkih jela koje se može jesti danima, a da ne dosadi. 

Pored toga što se lako pravi veoma je i hranjiv, pa tako posle ovog ručka sigurno nećete ostati gladni.

Za ovaj ukusni ručak trebaće vam nešto manje od 400 dinara, malo vremena i volja da svojim ukućanima napravite obrok za pamćenje.

Većinu ovih namirnica već imate kod kuće, a uglavnom je potrebno kupiti samo pasulj tetovac koji će vas koštati između 400-500 dinara po kilogramu.

Ipak, ukoliko ostale namirnice nemate u kuhinji i morate ih pazariti biće vam potrebno manje od 400 dinara za porodični ručak. 

Foto: S. R.

Kilogram tetovca kreće se od 400-600 dinara

Sastojci:

500 g pasulja tetovca

2-3 čena belog luka

4-5 glavica crnog luka

150 g zrelog paradajza ili pelata

mlevena crvena paprika

so, peršunov list

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

Pre spremanja pasulj potopite u vodu i ostavite ga da odstoji jednu celu noć. Na srednjoj vatri ga kuvajte, a prvu tečnost kad voda provri obavezno bacite. U šerpu dodajte dve glavice krupno isečenog luka pa nastavite da kuvate na tihoj vatri.

Pri kraju kuvanja kada pasulj omekša, dodajte dve do tri iseckane glavice crnog luka, crvenu mlevenu papriku i beli luk. Kada je pasulj kuvan i voda skoro ispari iz šerpe stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i dosta peršunovog lista. Jelo treba da krčka još neko vreme. Po želji pasulj možete zapeći u pećnici.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set