• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2024

11:01

Najstariji način farbanja jaja će vas oduševiti! Evo kako da obojite čuvarkuću u crveno

Shuterstock

Recepti

Najstariji način farbanja jaja će vas oduševiti! Evo kako da obojite čuvarkuću u crveno

Podeli vest

Vaskršnja jaja se farbaju na Veliki petak i to tradicionalno u crvenu boju koja simbolizuje prolivenu krv Isusa Hrista prilikom raspeća.

Običaj je da prvo ofarbano jaje čuvarkuća bude crvene boje, a najstarija tehnika bojenja je pomoću lukovice. 

Ovaj prirodan i proveren način farbanja vaskršnjih jaja učiniće vašu prazničnu trpezu još lepšom.

Sve što vam treba za prelepu crvenu boju već imate u kući, a postupak bojenja je veoma jednostavan. 

Foto: pexels.com

 

Priprema:

Napunite šerpu lukovicom (ljuskama crnog luka), dodajte vodu ( oko dve litre na 10 jaja), kašiku sirćeta i dve supene kašike soli. Stavite da se kuva, a kad proključa, ostavite da vri maksimalno deset minuta na umerenoj temperaturi. Neka se jaja i hlade u lukovici, ali ako su ljuske pretežno tamne, nemojte da ih ostavite predugo u vodi, jer može da se desi da jaja postanu braon, a ne crvena. 

Foto: Shuterstock

 

Kad postignete željenu boju, jaja izvadite iz vode i premažite uljem kako bi dobila sjaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50