• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2024

13:00

Jedan sastojak će sačuvati jagode od propadanja! Trik provereno radi - Ostaće dugo sveže

Shutterstock

Recepti

Jedan sastojak će sačuvati jagode od propadanja! Trik provereno radi - Ostaće dugo sveže

Podeli vest

Svi želimo da nam jagode što duže traju, a sada uz sirće ćemo i u toj nameri uspeti.

Jagode su mnogima omiljeno voće, jedina mana im je to što kada ih kupimo one nikako ne mogu da traju dugo. 

Sada je jedan stručnjak odlučio tu da nam pomogne. Tvrdi da postoji trik koji će nam pomoći da one traju mnogo duže. 

Sirće produžava rok jagodama

Verovali ili ne, belo sirće u mešavini sa vodom je pravo rešenje u očuvanju jagoda. Ovo su otkrile kuvarice Ariel Klajn i Samanta Lefler iz kompanije Real Simple, a obe su tvrdile da ovaj trik može da sačuva vaše voće tokom cele nedelje i kasnije.

Foto: Shutterstock

 

- Češće, savršeno zrele jagode imaju tendenciju da se pokvare samo nekoliko dana nakon što ih kupite, što može biti izuzetno frustrirajuće. Ne samo da su sveže jagode skupe, već je i bacanje u smeće obeshrabrujući gubitak hrane - kažu, prenosi "Mirror". 

Prvo sipajte dve čaše vode, a zatim manje od pola čaše sirćeta na samo nekoliko minuta. 

Nakon toga, jagode raširite i ostavite da se osuše još dva-tri minuta. Zatim, kada istekne vreme, stavite ih u hermetičku staklenu posudu u frižideru. 

- Belo sirće je popularno sredstvo za konzerviranje zahvaljujući svojoj sirćetnoj kiselini - supstanci koja sirćetu daje polarizirajući, oštar miris. Kada se u njega stavi voće i drugo povrće, njihova kiselost se takođe povećava, a svi preostali mikroorganizmi se u tom procesu ubijaju - navodi Gardening Knov Hov. Zauzvrat, ovo smanjuje mogućnost brzog rasta buđi i pomaže da hrana ostane sveža mnogo duže.

Ako vam ideja o korišćenju sirćeta zadaje glavobolju, ne bojte se. Arijel i Samanta tvrde da je zamrzavanje jagoda takođe spas.

- Apsolutno možete zamrznuti jagode! I za razliku od neke druge hrane, jagode se mogu zamrznuti u gotovo bilo kom obliku – cele, prepolovljene, isečene ili čak zgnječene - tvrde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija