• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: promo

22.01.2025

16:25

„Pile u pita hlebu“: Inspiracija iz Grčke za svakodnevni obrok

K1/promo

Recepti

„Pile u pita hlebu“: Inspiracija iz Grčke za svakodnevni obrok

Podeli vest

U novoj epizodi emisije „Sofra“ na K1 televiziji, Saša Mišić predstavio je grčko jelo „Pile u pita hlebu“.

Ovaj recept nudi fantastičan spoj sočne piletine i ukusnog povrća, sve to upakovano u mekan, hrskav hleb. Pita hleb može biti i beskvasni i kvasni, zavisno od vaših preferencija. Može se peći na suvo, bez masnoće, ili se fritirati u dubokom ulju za bogatiji ukus.

Sastojci za hleb:

Brašno (količinu i tip birate po želji)
Malo kvasca
Šećer
Mleko i pivo (u manjoj količini)
Mlaka voda

Priprema hleba:

U činiji pomešajte brašno, kvasac, šećer, mlaku vodu i malo piva. Pokrijte smesu sa malo brašna i ostavite da odstoji dok se ne pojave mehurići na površini.
Kada se jave mehurići, dodajte ostatak piva i malo mleka, pa dobro zamesite testo.
Ostavite da odstoji dok ne nadođe.

Foto: K1/promo

 

Sastojci za piletinu:

Otkošćeni pileći batak
Crni, beli i ljubičasti luk
Kore limuna
Papričica
Sušeni paradajz
Par maslina (zelene ili crne)
Šargarepa
Domaći pesto sos (po želji)

Priprema povrća:

Šargarepu isecite na tanke štapiće, crni ili ljubičasti luk takođe iseckajte, kao i celer, papriku, masline, beli luk i sušeni paradajz.

Termička obrada hleba na teflonu:

Kada je testo nadošlo, pospite radnu površinu brašnom i razvucite ga oklagijom na željenu debljinu.

Isecite testo na četiri dela i stavite na teflonsku tavu, koju ste prethodno zagrejali sa svinjskom mašću ili uljem.

Pržite jednu stranu dok ne postane zlatno, pa okrenite na drugu. Kada je gotov, stavite hleb na tanjir i stavite neki teret na sredinu da se formira udubljenje. Ostavite da se ohladi.

Foto: K1/promo

 

Termička obrada piletine i povrća:

U tavi, na masti, propržite začinjenu piletinu dok ne postane lepe zlatne boje.
Dodajte iseckano povrće i sve propržite dok ne omekša.

Dodajte šareni biber i karanfilić, pa na kraju pesto sos od sremuša, kisele kore limuna i malo ulja.
Kada je sve spremno, iseckajte piletinu i dodajte je u povrće. Skinite sa vatre i punite prethodno ohlađeni hleb smesom.

Saveti za serviranje:

Ako volite, ovu smesu možete pripremiti i u tortilji ili je servirati kao salatu. Ovaj recept donosi dašak grčkog ukusa u vaš svakodnevni obrok.

Pratite nova kulinarska putovanja Saše Mišića svakog radnog dana u emisiji „Sofra” na K1 televiziji. Program televizije K1 pratite na kablovskim operaterima: mts (kanal 111), Supernova (kanal 11), Orion (kanal 7) i Hipernet (kanal 8). Emisiju „Sofra“ možete gledati i na YouTube kanalu K1 televizije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set