• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtribune

03.11.2018

19:10

NAUČNICI REŠILI BIBLIJSKU MISTERIJU: Evo čije ime se krije iza BROJA ZVERI 666!

Zanimljivosti

NAUČNICI REŠILI BIBLIJSKU MISTERIJU: Evo čije ime se krije iza BROJA ZVERI 666!

Podeli vest

Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri, jer on je čovekov broj. Njen broj je 666 - stoji u Otkrovenju

Istoričari su godinama pokušavali da otkriju na koga je autor Otkrovenja Jovan mislio kada je u svom delu napisao da je “666 broj zveri”.

Hans Tojber sa Univerziteta u Beču je uveren da je došao do imena osobe koja se krije iza ovog broja, iako se ranije mislilo da se radi o Neronu, Domicijanu i Hadrijanu.


Njegova studentkinja Dijana Altman kreirala je program koji sva poznata imena iz Male Azije iz vremena u kom je napisano Otkrivenje povezuje sa brojevima.

Nekada su se svakom slovu grčkog alfabeta pripisivali brojevi, a ta metoda se koristila i kao vrsta šifrovanja, pa je svako slovo imalo određenu vrednost koje bi se onda sabirale i tako bi se došlo do vrednosti, zapravo šifre, za određeno ime.

– Naša metoda omogućila nam je da svaku “brojčanu šifru” povežemo s listom antičkih imena čija bi im vrednost odgovarala – objasnio je Tojber.

U 13. poglavlju Otkrovenja spominje se “zver” kojoj je “zmaj” (sotona) dao veliku moć i čiju sliku svi moraju obožavati.

– Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri, jer on je čovekov broj. Njen broj je 666 -stoji u Otkrovenju.

Program koji su razvili Tojber i Altman doveo ih je do imena Ulpije, što je prezime cara Marka Ulpija Trajana, koji je vladao od 98. do 117. godine.

Inače, Trajan je u istoriji zabeležen kao veoma dobar vladar. On je bio prvi rimski car koji nije bio iz Italije, a u njegovo je doba Rimsko Carstvo doseglo najveći teritorijalni opseg i moć.

Upravljao je najvećom vojskom u istoriji carstva, a upamćen je ostao i kao veliki reformator, a implementirao je i sisteme socijalne pomoći.

 

OVO JE PROROČANSTVO POSLEDNJEG TARABIĆA: Nije istina da će "svi Srbi stati pod jednu šljivu", NAPROTIV DOGODIĆE SE SUPROTNO!

PROROČANSTVO SE OBISTINJUJE! Nostradamus: TREĆI SVETSKI RAT počinje na Bliskom istoku!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pepa prasac

pre 5 godina

trla baba lan da joj prodje dan, odavno je poznato da se prorocanstvo odnosi na kaligulu koji je usput budi receno zadavio trajana a i ako je jer je trajanova majka cuvena agripa otrovala kakigulinog oca, i jos kojekoga, bila je bas revnosna ali to je uobicajena prica tog vremena..trajan je i unistio rumuniju koja je bila veoma bogata i uspesna zemlja tog vremena tako temeljito da se nije oporavila do danasnjih dana

jova

pre 5 godina

Naučnici nisu rešili misteriju divlje zveri označena pod br.666, i njihovo tumačenje je netačno,jer su Bibliski nepismeni,i kao takvima Bog im tu mudrost nije dao. A tačno je da je zadnja 66 Knižica u Bibliji koja se zove otkrivenje, pisana od 66 do 68.god. tada je svetom vladala Rimska iperija kao 6.divlja zver,i tada je Bog zapečatio Bibliju kao reč svoju i zakon svoj,i nadalje se ne priznaju nikakva tumačenja i dipisivanja nepismenih ljudi.u tim poglavlju otkrivenja 13:18 je napisano, Tu je mudrost. ko je raruman neka izračuna ( Hans Tojber šta je izračunao i kako) broj zveri, jer je to broj čovečji, a broj njegov je 666. da bi Bibliski pismen sluga Božji dao tumačenje potrebno je da dobije mudrost od Boga,pošto sam ja sluga Božji i znam tumačenje divlje zveri označenom sa 666. i nijedan i svi naučnici u svijetu to moje tumačenje nemogu da pobiju,(Tko nezna šta je divlja zver sa 7.glava i 10. rogova taj nezna to tumačenje)Ako Dragana i Informer interesuje prava istina,pozovite me dobit ćete pravo tumačenje od mene.a povedite i toga Hansa Tojbera da se suočimo. pozdrav Informeru i Draganu borcu za istinu i pravdu ,zato što ste takvi zato vam i pišem.

Billy the pljutz

pre 4 godine

...uuuuu...jeeeee...kakav pisac takvi i citaci...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija