• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

08.03.2019

12:41

ŽIVEĆEMO NA MARSU TEK 2027? Propao projekat, a prijavilo se 4.000 kandidata!

Zanimljivosti

ŽIVEĆEMO NA MARSU TEK 2027? Propao projekat, a prijavilo se 4.000 kandidata!

Podeli vest

Živećemo na Marsu do 2027. godine. To je pre tri godine u intervjuu za Si-En-En istakao direktor kompanije "Mars one". Ali, izgleda da od tog rijaliti programa neće biti ništa. Prošlog meseca doneta je odluka o bankrotu projekta

Međutim, hoće li kompanija prebroditi finansijske probleme i koliko košta i traje put na Mars, na TV Prva o svemu ovome govorio je astronomom Jovan Aleksić, iz Društva astronoma Srbije. 

 - Na Marsu u daleko gori uslovi nego ovde kod nas, nego na ne na koje smo navikli na Zemlji. Ali postoje ideje da se tamo napravi komforniji uslovi za život. U opticaju su dve ideje, jedna je realnija, verujemo da će biti izvodljiva, a druga je u domenu naučne fantastike. Realnije je da se naprave neke kapsule, habitati, naseobine, u potpunosti zatvoreni ekosistemi sa kompletnom cirkulacijom vode, dakle jedan zatvoren sistem -  rekao je Aleksić. 

HIT! NASA organizuje prvu šetnju svemirom za žene



On je podsetio da se za put na Mars prijavilo se 4.000 kandidata, sa idejom da se izabere 24 njih koji bi otputovali i započeli život na Crvenoj planeti. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sindi

pre 5 godina

Dosta fantazije o Marsu.To su američke smicalice,kao oni imaju voćstvo u nauci,a svi ostali će zažaliti ako se odvoje od ovog voćstva.Današnja nauka je nesposobna za boravak čoveka u dubokom svemiru.Posle nekoliko meseci na stanici Mir,treba najmanje dvostruko vremena za kakav takav oporavak.Tek za pedesetak godina,je moguć napredak nauke.Do tog vremena razni roveri će da zube na Marsu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija