• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

04.04.2019

15:27

(VIDEO) TAJNA BROJA 666! SATANA KROZ ISTORIJU UZIMAO LJUDSKI OBLIK?! NAUKA: Žig zveri je DOKAZ za to!

Zanimljivosti

(VIDEO) TAJNA BROJA 666! SATANA KROZ ISTORIJU UZIMAO LJUDSKI OBLIK?! NAUKA: Žig zveri je DOKAZ za to!

Podeli vest

Prema navodima iz Knjige Otkrivenja (poznate i kao Otkrovenje Jovanovo), koja opisuje poslednje dane sveta i najavljuje ponovni dolazak Isusa Hrista, Antihrist (Satana, đavo ili zver) određen je kao njegova sušta suprotnost u vremenu Apokalipse

Broj (žig) zveri - 666, koji se pominje u Bibliji, možda je istoričarima dao trag o stvarnom identitetu Satane.

Profesorka Antičkih religija Mediterana na Univerzitetu Kornel Kim Hejns-Ajcen, stručnjakinja za rano hrišćanstvo i rani judeizam, smatra da bi žig zveri, pomenut u Knjizi Otkrivenja, mogao da se odnosi na određenu osobu - odnosno na rimskog imperatora Nerona.

Foto: Printscreen You Tube

Skulptura imperatora Nerona

Ona je tu svoju teorijsku pretpostavku iznela u dokumentarnoj seriji "Priča o Bogu" (The Story of God), koju vodi glumac Morgan Frimen.

ŽELIMO DA SLETIMO NA MARS 2023! NASA priprema dolazak prvih ljudi na crvenu planetu

Prema njenim rečima, iako se poslednji deo Novog zaveta, koje opsuje dane apokalipse, smatra religijskom i proročanskom knjigom "punom simbolike", on je takođe i "veoma politička knjiga".

- U knjizi se može naći politička tvrdnja o uzroku zla ili o onome ko je za njega odgovoran. Snažni su argumanti na osnovu kojih se može tvrditi da se broj 666 odnosi na Nerona - rimskog impertaora koji je vladao od 54. do 66. godine naše ere - kaže profesorka Hejns-Ajcen, ističući da bi se, ako se na "ime cara Nerona prime numeričke vrednosti, a potom se one saberu, dobio rezultat - 666".

Ona je, takođe, navela i da se u nekim verzijama Knjige Otkrovenja kao broj zveri navodi 666, što, kako kaže, predstavlja drugi dokaz njene teorije.

- Možda biste pomislili da ovaj broj obara teoriju da bi Neron mogao da bude taj. Upravo je obrnuto. Zapanjujuće je da bi to moglo da bude dodatna potvrda. Naime, taj broj se dobija kada Neronovo ime, odnosno konstrukciju - car Neron, pročitate (spelujete) na način svojstven latinskom jeziku - rekla je profesorka Kim Hejns-Ajcen


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Viki

pre 5 godina

Rimske pape su naslednici rimskih careva o svi su antihristi. A ima ih jos jer u Bibliji i pise da ce mnogi antihristi izaci u svet.

jova

pre 5 godina

Nemože bibliski nepismen narod davati tumačenja o divljoj zveri i satani,kad im Bog nije dao mudrosti o tome. Prvo moraš biti Bibliski pismen da upoznaš Boga kroz njegov zakon,i da isti primenjuješ u svakodnevnom životu,i to godinama,pa ako budeš veran Bogu,on će ti dati Svetoga duha više od ostaloga naroda pa ćeš razumeti ,Šta znači Divlja zver sa 7.glava i 10.rogova i šta znači broj 666. u Otkrivenju, ja sada neću da objašnjavam šta to znači,jer informer od mojih poslanih 50.komentara nije objavio ni jedan,a da ih je objavljivao,nebi ovi bezdušnici bukali po Beogradu,ja bi im dokazao šta rade i kuda idu. kriti od naroda reč Božju nema većega zla.pa izvolite gospodo radite šta hoćete,šta posejete to ćete i požnjeti.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija