• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2019

19:42

(VIDEO) LEPOTE SRBIJE U SPOTU TURSKE AVIO-KOMPANIJE! Dobrila i Uvac u reklami "Turkiš Erlajnsa"!

Zanimljivosti

(VIDEO) LEPOTE SRBIJE U SPOTU TURSKE AVIO-KOMPANIJE! Dobrila i Uvac u reklami "Turkiš Erlajnsa"!

Podeli vest

Priča o Dobrili, beloglavom supu iz Srbije, koja je zimus zalutala na jug Turske, gde je pronađena iznemogla i promrzla, a onda 12. aprila specijalnim letom turske kompanije "Turkiš Erlajns" vraćena u Srbiju, dokumentovana je u kratkom video spotu te kompanije

Turska nacionalna avio-kompanija je premijerno na svom YouTube kanalu emitovala video "Dobrila - izbeglički sup", u kojem je prikazano kako je ptica iz Turske prevezena avionom "A330-200F" do Beograda.

U videu turske avio-kompanije, uz Dobrilu, reklamu je dobilo i njeno stanište, Specijalni rezervat "Uvac", gde se vidi njegova priroda i jato beloglavih supova.

(VIDEO) OVAKVO VESELJE JOŠ NISTE VIDELI! Svadba kakva se ne zaboravlja!

 

Da je Dobrila privukla veliku pažnju javnosti, potvrdilo je prisustvo velikog broja domaćih i stranih medija koji su je u aprilu dočekali na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a ona je iz aviona izneta u transporteru, koji se takođe vidi u videu turske avio-kompanije.

Naime, u decembru prošle godine Dobrila je pronađena bez snage na jugu Turske, 1.600 kilometara od svog staništa, i bila je smeštena u bazi u mestu Dijarbakiru, gde se oporavljala.

(VIDEO) ŠOKANTNA IDEJA JEDNOG OCA! Dete koristi kao grabulju!

 

U organizaciju prenosa ptice bile su uključene sve relevantne institucije iz Srbije i Turske kako bi se obezbedile sve neophodne dozvole u skladu sa Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženih vrsta divlje faune i flore.

Turska avio kompanija "Turkiš Erlajns" je obezbedila besplatan prevoz beloglavog supa iz Urfe do Istanbula, a zatim i do Beograda.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija