• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/b92.net

17.08.2019

18:45

(VIDEO) STRAŠNO! UGINULA ŽIVOTINJA KOJA JE BILA INTERNET SENZACIJA! Marijam izgubila bitku sa plastikom!

Zanimljivosti

(VIDEO) STRAŠNO! UGINULA ŽIVOTINJA KOJA JE BILA INTERNET SENZACIJA! Marijam izgubila bitku sa plastikom!

Podeli vest

Mladunče dugonga odvojenog od svoje majke, koje je zaludelo svet nakon što je nađeno na Tajlandu, uginulo je, a u njenom stomaku nađena je plastika

Ženka, nazvana Marijam, pronađena je u aprilu na obalama Krabija na Tajlandu, a fotografije ove neobične životinje obišle su svet. Nedugo nakon toga nađena je još jedna jedinka, mužjak Džamil i ova dva dugonga postala su internet senzacije.

Dugong je sisar i ugrožena je vrsta kojoj preti izumiranje. Živi na području Indijskog okeana i jugozapadnog Pacifika. Na Mauricijusu i Maldivima ova vrsta je izumrla.

Ljubitelji ove osmomesečne životinje mogli su da prati Marijam preko lajv strima, a tajlandski zvaničnici saopštili su prošle nedelje da je bolesna i da odbija hranu.

Životinja je uginula noćas, a autopsija je pokazala da u njenoj utrobi ima ostataka plastike.

Na društvenim mrežama mnogi žale za Marijam

Uginula je, kako preciziraju svetski mediji, rano ujutru, nakon nekoliko neuspešnih pokušaja veterinara da je ožive posle šoka. 

Čajapruk Veravong, upravnik pomorskog parka u provinciji Trang, rekao je za AFP da je Marijam uginula zbog infekcije krvi

Tokom obdukcije, pronađeno je nekoliko komada plastike - od kojih je jedan bio dugačak čak 20 centimetara - u stomaku životinje. 

- Svi smo ožalošćeni zbog ovog gubitka, ali nam njena smrt samo pokazuje da moramo da očuvamo životnu sredinu da bismo sačuvali ove retke životinje- istakao je Veravong. 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija