• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: petmd.com

28.10.2019

19:25

SEDAM ČINJENICA O MAČKAMA KOJE NISTE ZNALI! Evo zašto će na kraju ZAGOSPODARITI PLANETOM! (VIDEO/FOTO)

Zanimljivosti

SEDAM ČINJENICA O MAČKAMA KOJE NISTE ZNALI! Evo zašto će na kraju ZAGOSPODARITI PLANETOM! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Ukoliko imate mačku, verovatno znate dosta o navikama i ponašanju ovih fascinantnih životinja

Uvereni smo da niste do sada čuli ovih deset zanimljivosti o vašem ljubimcu.

Foto: Printscreen You Tube

 

Levošape i desnošape mačke

Sigurno niste znali da postoje mačke koje imaju dominantnu šapu. Čak 40 odsto njih koristi predominantno levu ili desnu, dok njih 60 odsto koristi obe šape podjednako.

Jelo mora biti idealno podgrejano

Mačke ne vole previše hladnu ili prevruću hranu. Idealna temperatura je približna sobnoj ili idealno temperaturi koju bi imao njihov plen u prirodi.  

Foto: Printscreen You Tube

 

ZAŠTO MAČKE ZURE U NAS?! Očima prate naše pokrete i RADE JOŠ NEŠTO!

Mačiji svet u boji

Vaš ljubimac vidi u boji i neće mu promaći cveće živih nijansi ili vaša odeća jarkih boja. Pored toga imaju fantastičan noćni vid. Njihovim očima treba šest puta manje svetla da bi videle, nego ljudskom oku.

Foto: Printscreen You Tube

 

Mjauk je rezervisan isključivo za nas

Svima je poznato kako zvuči mačije mjaukanje, ali je manje poznato da one mjauču samo na ljude, a ne i na pripadnike svoje vrste. Ponekad se čini da čak nastoje da oponašaju ljudski govor.

Nepogrešivo čitaju vaše emocije

Foto: Printscreen You Tube

 

Vaš ljubimac ima izraženu intuiciju i u stanju je da uspešno detektuje vaše raspoloženje i to najpre po tonalitetu glasa. Znaju kada im se obraćate ljutito, iako najčešće neće reagovati. Ukoliko želite da smirite mačku, obratite joj se tihim i smirenim glasom.

Vratanca za macu

Malo je poznata činjenica da je vratanca za mačke izmislio slavni naučnik Isak Njutn. Pretopostavlja se da ga je njegova mačka ometala u radu konstantnim mjaukanjem kada je želela da uđe ili izađe, te je genije pronašao inovativno rešenje. Ovaj pronalazak danas olakšava život vlasnicima mačaka širom sveta.

NJEGOVA LJUBAV BOLI! Udavio je svojim zagrljajima! (VIDEO)

Mačke će na kraju zavladati planetom!

Od samo jednog mačijeg para i njihovih potomaka za samo sedam godina može se izroditi 420 hiljada novih jedinki. 

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija