• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa

03.07.2021

10:45

OVE ČETIRI REČI PRIZIVAJU LOŠU SUDBINU! Nipošto ih ne izgovarajte!

Zanimljivosti

OVE ČETIRI REČI PRIZIVAJU LOŠU SUDBINU! Nipošto ih ne izgovarajte!

Podeli vest

Najčešće sami sebe sabotiramo na putu ka sreći - plašimo se, skrivamo se u zoni komfora, poništavamo svoje kvalitete, ne umemo da pohvalimo sebe, previše smo samokritični...

Jedan od najvatrenijih razarača sreće jeste kada čovek živi u svojoj uobičajenoj kutiji i ne želi čak ni nos iz nje da pomoli. Sanjate o sreći, govorite o sreći, ali i dalje razmišljate o istim negativnim stavrima i ostajete zatočeni u toj kutiji.

Podsetićamo vas da naše misli formiraju svest i stav prema svetu. Kroz misli stvaramo sebi svet u kojem živimo. Ali ono što mi kažemo Univerzum čuje. Jednostavno nema vremena da vam se roji u glavi, zna da sluša i sve savršeno čuje.

Ako često ponavljate sledeće fraze, privlačite negativnu energiju i nesreću, a odbacujete srećne prilike:

Nikada to neću uraditi!

Uglavnom se ova rečenica pojavljuje u kontekstu osuđivanja drugih ljudi. Kada kažemo da nikad anećemo nešto uraditi, to uglavnom podrazumeva d aposmatramo drugoga kao loš primer. Nikada ne izgovarajte NIKADA, jer sudbina i život zna da iznenadi, a Univerzum da vas testira.

Foto: Shutterstock

Kako sami sebe sabotiramo ka sreći?

To je tvoj problem!

Najčešće se koristi kada govorimo o sudbini druge osobe, ne znajući nijanse i sve poteškoće koje je osoba morala da prođe. Nedostatak empatije šalje Ubniverzumu da ne zaslužujete stavri koje želite. Kada pomnažete drugima i trudite se da obujete ponekad uii tuđe cipele, Univerzum će vas nagraditi. Ipak, ne činite to iz nagrade, nego iz ljudskosti.

Ne mogu!

Fraza koja u potpunosti ubija sve moguće pozitivne ishode događaja. Uostalom, takva fraza se izgovara potvrdno, sa čvrstom odlukom o tome šta će se dogoditi. Univerzum vidi vašu smirenost i poniznost, daje vam ono što tražite, mirno ide da radi druge stvari, a vi sedite u nevolji.

Ne znam!

Ko je odgovoran za tvoju sudbinu? Kada kažete "ne znam" to pokazuje da vam nedostaje znanje, da ostajete na tom nivou i da ne preduzimate ništa kako biste to promenili. Umesto "ne znam", uvek recite "Želela bih to da naučim."

Preuzmi odgovornost za sebe. Budite režiser i producent svog života, svojih situacija i onoga što se događa oko vas. Pazite šta prenosite u Univerzum kroz fraze i misli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17