• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Glossy

13.09.2021

19:00

DA LI SU BOLJI VOZAČI ŽENE ILI MUŠKARCI? OVO pitanje je česta tema RASPRAVE - naučnici otkrili PET činjenica koje će vas iznenaditi!

Zanimljivosti

DA LI SU BOLJI VOZAČI ŽENE ILI MUŠKARCI? OVO pitanje je česta tema RASPRAVE - naučnici otkrili PET činjenica koje će vas iznenaditi!

Podeli vest

Pitanje jesu li bolji vozači muškarci ili žene česta je tema rasprava. Često se može čuti da se žene lošije orijentišu i da su loši vozači, ali ako pogledate statistiku - videćete sasvim suprotne podatke!

Jedno nedavno istraživanje britanskih naučnika pokazalo je da su žene skromnije u vožnji i da se ne hvale time kako se snalaze u upravljanju vozilom i da im upravo to daje fokus i obazrivost koji su neophodni za volanom.

Ali daleko od toga da je to sve...

Foto: pexels.com

Vožnja automobila

Udesi u kojima učestvuju muškarci češće imaju fatalni ishod

Saobraćajne nesreće u kojima su muškarci za volanom imaju više smrtnih ishoda nego one u kojima su vozile žene, pokazalo je istraživanje američkog Instituta za osiguranje i bezbednost na auto-putevima.

Žene su smireniji vozači

Prošle godine američka neprofitna Fondacija za bezbednost u saobraćaju sporovela je istraživanje kojim je utvrđeno da su muškarci agresivniji tokom vožnje: skloniji brzini i riskantnijem ponašanju za volanom, trube drugim učesnicima u saobraćaju, pretiču druge, prolaze kroz crveno svetlo i sl, dok su žene smirenije.

Muškarcima lakše odluta pažnja

Američki Institut za osiguranje i bezbednost na auto-putevima pre četiri godine je otkrio da je ženama u vožnji teže odvratiti pažnju s puta i upravljanja vozilom.

Foto: pexels.com

Vožnja automobila

Muškarci češće voze pod dejstvom alkohola

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je pre izvesnog vremena da muškarci čak duplo češće sedaju za volan pod dejstvom alkoholnih pića.

Muškarci su nemarniji u vožnji

Studijom italijanskih načinika pre nekoliko godina je uvrđeno da su muškarci dosta opušteniji za volanom, u smislu da će češće nego žene slušati glasnu muziku, grickati nešto ili pušiti dok upravljaju vozilom, neće vezati pojas i sl.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija