• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2022

18:18

KAO PRAVI LEKARI! Evo kako MAČKA može da sačuva VAŠE ZDRAVLJE!

Pixabay

Zanimljivosti

KAO PRAVI LEKARI! Evo kako MAČKA može da sačuva VAŠE ZDRAVLJE!

Podeli vest

Mačke su graciozne i nezavisne životinje koje su u drevnom Egiptu smatrane životinjama zaštitnicima

Jedna od najneobičnijih i najnežnijih stvari u vezi sa mačkama jeste predenje.
Maženje sa mačkom je nešto najnežnije i odmah budi osećaj unutrašnjeg mira, sreće i ljubavi. Mačke predu na frekvenciji od 20 do 140 Hz, što može imati lekovito dejstvo na ljudski organizam i emocije.

Vibracije tokom predenja pomažu da smanjite stres i nervozu, a postoje tvrdnje da mogu pomoći kod dispneje, odnosno kod otežanog disanja.

Foto: Pexels

Mačka

Zašto je predenje lekovito?

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka imaju 40 odsto manji rizik od srčanog udara, a predenje pozitivno deluje i na krvni pritisak, zdravlje kostiju i blagotvorno je za mišiće.

Predenje mačke se često naziva i najnežnija meditacija, pa vas može potpuno opustiti i obnoviti dobru energiju.

Kada mačka počne da prede dok je mazite, to znači da ona pozitivno reaguje na vašu energiju.

Zatvorite oči i slušajte frekvenciju koju mašta produkuje dok prede, kroz par minuta trebalo bi da se osetite rasterećenije i mirnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija