• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2022

13:58

OVO SE I DALJE PREPRIČAVA! Žena se PORODILA u  avionu, na 8000 metara visine!

Zanimljivosti

OVO SE I DALJE PREPRIČAVA! Žena se PORODILA u avionu, na 8000 metara visine!

Podeli vest

Na interkontinentalnom letu Beograd - Sidnej, Marija Todeva je samo par sati pre sletanja donela na svet zdravog dečaka.

Pre tačno 44 godine, 13. februara 1978. godine, dogodilo se nešto o čemu se i danas govori i prepričava. Naime, na interkontinentalnom letu Beograd - Sidnej, u JAT-ovom Boingu 707 (YU-AGI), Marija Todeva se porodila na visini od oko 8000 metara, samo nekoliko časova pre sletanja u Sidnej.

Ona je tada donela na svet zdravog dečaka, kome je dala ime Jatko. 

Zaposleni na tom letu, tada stjuard (a kasnije pilot) Radoje Rakočević, zajedno sa kolegama Gordanom Čolović, Anom Hribernik, Slavicom i Slobodanom Ursić, osposobili su improvizovano "porodilište", a putnike koji su bili u Marijinoj blizini pomerili u drugi deo.

Kao dezinfekciono sredstvo su koristili viski, dok im je pertla služila za podvezivanje pupčane vrpce, piše Milan Rakić iz Udruženja penzionisanih vojnih letača i padobranaca Srbije.

Kapetan Žika Maljković je Sidneju javio o neočekivanom događaju tako da je po sletanju na platformi bila i lekarska ekipa koja je mogla da konstatuje da su majka i dete s obzirom na okolnosti u odličnom stanju.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija