• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

14.02.2022

09:37

SEĆI ILI PODGURIVATI ZANOKTICE? Kozmetičarka rešava DILEMU - evo kako treba pravilno da ih NEGUJETE!

Zanimljivosti

SEĆI ILI PODGURIVATI ZANOKTICE? Kozmetičarka rešava DILEMU - evo kako treba pravilno da ih NEGUJETE!

Podeli vest

Kozmetičarka Violeta Ruljić za Informer.rs otkriva kako da imate lepe i negovane nokte.

Pored kose, negovani nokti su nešto što svaka žena priželjkuje. Međutim, ono što muči većinu dama, zbog čega ne mogu baš da se pohvale lepim noktima, jesu zanoktice

Oduvek je među damama postojala dilema da li zanoktice treba seći ili isključivo podgurivati, kao i zašto se uopšte javljaju. 

Naravno, ukoliko ih već imate, sigurni smo da vas i zanima na koji način možete da ih se rešite, ili makar ublažite njihovo pojavljivanje, kao i sam izgled.

Na ovu temu razgovarali smo sa kozmetičarkom Violetom Ruljić, koja se već godinama uspešno bavi ovim poslom, što potvrđuju i njene verne klijentkinje, iz salona na Novom Beogradu: 

- Do izraženih zanoktica dolazi najčešće zbog suve kože, a i sečenja zanoktica, jer se na taj način oštećuju i pucaju. Njihova uloga je veoma važna, s obzirom na to da štite nokatnu ploču i okolna tkiva od bakterija i gljivičnih infekcija. Zato je neophodno pravilno ih održavati, što podrazumeva nikako seći makazicama, već podgurivati drvenim štapićima, a potom i mazati uljima ili kremicama. Ja najčešće preporučujem da to bude neven, zbog njegovog blagotvornog dejstva - navodi Violeta.

Foto: Shutterstock

nokti

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija