• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje/M. J.

28.02.2022

19:19

PROLEĆE U ZNAKU BOHO STILA! Pripremite se za narednu sezonu i stari, a OMILJENI TREND!

Shutterstock

Zanimljivosti

PROLEĆE U ZNAKU BOHO STILA! Pripremite se za narednu sezonu i stari, a OMILJENI TREND!

Podeli vest

Suština boho stila krije se u ravnodušnosti prema svakodnevnom životu i problemima. Karakterišu ga sloboda i dobro raspoloženje, jedna od odlika boho stila svakako su lepršave, cvetne haljine svih dužina

Početak marta idealan je period za sređivanje ormana i odlaganje zimske garderobe. Proleće je mnogima najinspirativnije godišnje doba, ne samo zbog buđenja usnule prirode već i zbog intenzivnijih sunčanih zraka, koji u svima probude dobro raspoloženje. Modna industrija već se probudila i predstavila novi prolećni trend, koji mnogi obožavaju. Iako je već godinama zastupljen na modnoj sceni, boho stil uvek donese neke novitete.

Suština boho stila krije se u ravnodušnosti prema svakodnevnom životu i problemima. Karakterišu ga sloboda, dobro raspoloženje, snovi o boljim prihodima, kako bi takav stil života mogao da traje. Boho, u stvari, potiče od reči "boemi", koja je nastala u Francuskoj i kojom su Parižani opisivali pisce i umetnike koji su živeli na boemski način, drugim rečima, bezbrižno i jednostavno. U skladu sa tim, razigrano, nesputano i buntovno proleće očekuje nas i ove sezone, a po svemu sudeći, produžiće se i na letnje mesece.

Jakne sa resama

Rese su jedan od onih modnih trendova koji se često vraćaju na scenu. Upravo će se to desiti ovog proleća, kada će jakne sa resama definitivno biti in. I to neće biti samo teksas jakne već upravo one od nekog drugog materijala, poput kože ili skaja. Uz ovakve jakne kombinujte slojevitu odeću poput dugačkih suknji ili pantalona zvoncara. Popularne nijanse koje savršeno idu uz rese jesu neutralne, poput braon, kamel boje, kaki boje i krem nijanse.

Foto: Shutterstock

Jakne sa resama će definitivno biti "in"
Predimenzionirane košulje

Poznati modni brendovi već su ispunili rafove ovim modnim komadom. Predimenzionirane košulje odlično se mogu uklapati uz svaki modni detalj, mogu biti deo večernje ili dnevne kombinacije. Preporučuje se njihovo kombinovanje uz neizostavni džins i kaubojke, ali i uz lepršavu suknju i kaišem kao modnim detaljem.

Foto: Shutterstock

Kimono sa sobom nosi neki suptilni glamur
Šareni kimono

Svileni, šareni kimono još pre šest godina na modnu scenu vratio je popularni brend "Guči". Ubrzo se sa modnih pista prelio na ulice širom sveta, a dame su sa lakoćom prihvatile ovaj komad garderobe. Kimono sa sobom nosi neki suptilni glamur, a savršeno odgovara ženama koje pomno prate trendove. On se može kombinovati uz džins, helanke, bermude i šortseve. Uz njega kao modni detalj odlično ide i predimenzionirani nakit, te torba sa resama. Možete ga ukrasiti i kaišom ležerno opasanim oko struka za još bolji efekat.

Foto: Shutterstock

Šešr izaberete prema obliku lica, stilu i bojama iz vašeg ormana

Šeširi su neizostavni

Uz boho stil neizostavni detalji su šeširi. Ovaj modni detalj ima moć da začini svaku odevnu kombinaciju. U ponudi su šeširi različitih materijala, oblika i boja. Na vama je da izaberete onaj koji najviše odgovara vašem obliku lica, stilu i bojama iz vašeg ormana.

Foto: Shutterstock

Nose se lepršave, cvetne haljine svih dužina
Lepršave haljine

Jedna od odlika boho stila svakako su lepršave, cvetne haljine svih dužina. Sve ono u čemu se osećate nesputano, slobodno i razigrano, pretočeno je u ovaj modni komad. Haljine se odlično mogu kombinovati uz kaubojke, ali i plitke čizmice izraženog printa.

Foto: Shutterstock

Zaboravite na diskretne komade nakita
Nakit - što veći, to bolji

Ni u jednoj modnoj kombinaciji ne smete zapostaviti nakit, on je upravo glavni pečat i ono što joj daje na originalnosti. Kada je u pitanju boho stil, preporučuje se što više nakita, bilo da su u pitanju narukvice, minđuše ili ogrlice. Zaboravite na diskretne komade, prepustite se mašti i potražite predimenzionirani nakit kojim ćete zablistati ovog proleća.

Foto: Shutterstock

Boho stil u domu odiše udobnošću i toplinom
Boho stil i u vašem domu

Boho stil odiše udobnošću i toplinom i stvara prijatnu atmosferu u domu, uz različite dekoracije i printove. Ovaj stil predstavlja kombinaciju jedinstvenih marokanskih printova, koji u kombinaciji sa detaljima od kristala podseća na neka davna, zaboravljena vremena. Jedna od odlika ovog stila su sveće i različiti tipovi svećnjaka koje možete kombinovati u nekoliko boja i uklopiti u jedan deo enterijera ili kreirati nekoliko manjih setova. Tepisi i jastuci prepoznatljivih printova i boja čine centralnu komponentu boho stila, pomoću kojih ćete stvoriti osećaj ušuškanosti i topline, a za raskošan izgled prozora sve što je potrebno jeste da izaberete zavese od slojevitih materijala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija