• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

21.03.2022

11:29

IMATE MASNU KOSU? Frizerka Nevena T. za Informer.rs otkriva KAKO da vam DUŽE bude čista - caka je u OVOJ jednoj stvari!

Zanimljivosti

IMATE MASNU KOSU? Frizerka Nevena T. za Informer.rs otkriva KAKO da vam DUŽE bude čista - caka je u OVOJ jednoj stvari!

Podeli vest

Mnogi koji imaju masnije teme, imaju problem da im kosa duže bude čista, ali uz savete frizerke Nevene T. ćete se lakše izboriti s ovom neugodnošću.

Neke žene imaju sreću da im je kosa takva da, uslovno rečeno, mogu da provedu i po mesec dana i više, bez pranja, a da izgleda kao da su tek izašle iz salona.

Međutim, u češću grupu ipak spadaju dame kojima se teme brzo masti, dok im ostatak kose bude normalan ili čak suvlji. 

Frizerka Nevena T. ističe da se sa rešavanje ove problematike počinje i pre samog pranja kose

Ona savetuje da imate posebnu četku, koju ćete koristiti pre pranja, dakle da bude neka za koju neće biti problem što će se umastiti.

- Pre pranja dobro očešljajte kosu, skroz od temena, kako biste pokrenuli cirkulaciju i dodatno "izvukli" sebum, tj. masnoću. Drugi korak je šamponiranje. Šampon nemojte nanositi direkno na glavu, već sipajte određenu količinu u ruku, protrljajte između šaka, pa onda utrljavajte u teme. Penom koja se napravi, operite i ostatak kose - kaže Nevena i otkriva ključnu stvar. 

Foto: Shutterstock

kosa

- Pre nego što ćete naneti balzam ili masku za kosu, kosu je potrebno dobro ocediti, da bi nakon nanošenja, proizvod prodrao u dlaku. Ukoliko ne iscedite kosu, preparati će se više zadržati na vodi koja je na kosi, pa nakon ispiranja neće ostati dovoljno proizvoda u dlaci. Od izuzetne je važnosti da balzame i maske ne nanosite skroz od korena, jer ćete time samo dodatno mastiti teme - ističe frizerka i daje još jedan savet:

- Koliko god voleli da vam je kosa čista, trudite se da je ne perete baš svakodnevno, jer time samo pospešujete stvaranje sebuma. Odlaganje pranja možete lakše podneti ukoliko koristite talk ili šampon za suvo pranje, sa kojim opet ne treba preterivati.

S obzirom na to da mnoge dame nisu u prilici često da odlaze kod frizera i tamo neguju kosu, Nevena otkriva recept za prirodnu maksu, koju možete napraviti same, kod kuće:

- Pomešajte kašičicu sode bikarbone, belanca i nekoliko kapi ceđenog limuna. Operite kosu, nanesite masku, a potom je još jednom operite blagim šamponom. Možete je koristiti i dva puta nedeljno. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija