• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2022

18:44

ŠTA PSI MOGU DA OSETE KOD LJUDI? Ovo sigurno niste znali!

Pexels

Zanimljivosti

ŠTA PSI MOGU DA OSETE KOD LJUDI? Ovo sigurno niste znali!

Podeli vest

Poznato je da psi mogu da osete promenu vremena, kao i to da se njihovi vlasnici loše osećaju

Psi će uvek reagovati pre vremenskih nepogoda i katastrofa, ali će se i drugačije ponašati ako primete nešto čudno kod svojih vlasnika.

Koje su to stvari koje psi mogu da osete?

Raspoloženje

Vaš pas može i te kako da oseti vaše raspoloženje. Tako će i on biti pod stresom ako ste vi ili će postati nametljiv ako oseti da ste tužni. Takođe, brojni treneri primetili su ogromnu razliku u rezultatima pasa zavisno od raspoloženja trenera.

Pažnja

Psi su vrlo inteligentne životinje i znaju kada vi ne obraćate pažnju na njih. Psi znaju kada je najbolje vreme da naprave neki lukav potez, jer znaju kad ne gledate iako ste u istoj prostoriji. Da, tako nestaje vaš sendvič!

Foto: Foto: pexels.com

 Psi znaju kada je najbolje vreme da naprave neki lukav potez

Nejednakost

Jedno nedavno istraživanje u kom su istraživači uparili pse i zadali im istu komandu otkrilo je nejednakost u reakcijama. Jedan je nakon toga dobio poslasticu, a drugi nije. Onaj pas koji nije dobio ukusnu poslasticu ubrzo je prestao da ispunjava tu naredbu i nije više obraćao pažnju na istraživača.

Bolest

Iako mnogi vlasnici mogu garantovati za svoje ljubimce da im služe kao odlična uteha kada su bolesni, dokazano je i da psi mogu namirisati ćelije raka, i to u uzorku krvi. Lekari i naučnici se tako nadaju da će se u skoroj budućnosti moći oslanjati na pseći njuh za bolja testiranja raka.

Laž

Jedno japansko istraživanje otkrilo je da su psi sposobni da nauče da ne veruju ljudima koji lažu. Drugim rečima, psi mogu da prepoznaju kada su prevareni i nauče da ne veruju osobi koja ih je prevarila.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija