• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

08:48

CEO ŽIVOT POGREŠNO ČISTIMO KOŽNI NAMEŠTAJ! Ovi preparati uništavaju kožu, a za idealan sjaj potrebno je samo kap OVOG SREDSTVA

Zanimljivosti

CEO ŽIVOT POGREŠNO ČISTIMO KOŽNI NAMEŠTAJ! Ovi preparati uništavaju kožu, a za idealan sjaj potrebno je samo kap OVOG SREDSTVA

Podeli vest

Kožni nameštaj može da traje decenijama ako se pravilno održava, a vlasnik firme koji se bavi hemijskim čišćenjem otkrio je kako se pravilno čisti koža

Džon Mahdesian, vlasnik firme koja se bavi hemijskim čišćenjem, dao je nekoliko saveta za čišćenje i održavanje kožnog nameštaja.

On savetuje da se kožni nameštaj ne drži na osunčanom mestu, kako ne bi izgubio boju. Prema njegovim rečima, važno je i jednom mesečno nanositi sprej koji štiti kožu od štetnih uticaja okoline.

Čiščenje treba obavljati jednom u 6 meseci ako je reč o svetlijoj koži, a kada su upitanju tamnije boje dovoljno je da nameštaj očistite jednom godišnje.

Prvi korak u čišćenju je usisivanje, a zatim brisanje mokrom krpom. On napominje da kožni nameštaj ne treba prati sa velikom količinom vode i hemikalija. Za mrlje treba koristiti tečni sapun za ruke pomešan sa vodom. 

Trljanje treba da bude u malim krugovima, nikako napred nazad jer to haba površinu. Ipak, ukoliko su fleke masne na suvu krpu dodajte malo soda bikarbone i polako čistite.

Na kraju uzmite suvu krpu i prebrišite nameštaj.

Foto: pexels.com

Za čišćenje kožnog nameštaja potrebno je malo vode

Balzam za kosu idealan za sjaj

Sredstva za čišćenje kože mogu da vam pomognu u razbijanju prljavštine i mrlja. Neki proizvodi su “2 u 1” i sadrže i sredstvo za čišćenje i premaz koji daje lep sjaj koži. Mandesian u razgovoru za Real Simple preporučuje da sredstvo naprskate na krpu, a ne direktno na nameštaj, kako na njemu ne bi ostali tragovi prskanja.

I posle ćiščenja sa profesionalnim sredstvima obavezno sve pređite suvom krpom, a za završini sjaaj može se koristiti balzam za kosu ili preparat za zaštitu i sjaj kože u malim količinama. Regeneratori su odlični jer sadrže zdrava ulja koja će učiniti da vaš nameštaj izgledao sveže.

Balzam ili sredstvo za sjaj treba da odstoje oko sat vremena, kako bi se dobro osušilo, pa izbegavajte koriščenje nameštaja za to vreme. 

Ono u čemu mnogi greše jeste koriščenje alkohola i laka za cipele, oni nisu namenjeni za čišćenje kožnog nameštaja, a njihovom upotrebom oštećuje se površina.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija