• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.co.rs/informer.rs

11.06.2022

23:27

IZBACITE OVE STVARI IZ KUĆE! Privlače negativnu energiju i nisu vam neophodne!

Shutterstock

Zanimljivosti

IZBACITE OVE STVARI IZ KUĆE! Privlače negativnu energiju i nisu vam neophodne!

Podeli vest

Nekada je neophodno da dom totalno preuredimo i stvorimo prostor koji privlači samo pozitivnu i lepu energiju. Kada se budete otarasili nepotrebnih stvari, više ćete uživati

Evo koje stvari treba da bacite da biste bili srećniji:

Odeća koju ne nosite

Dok kopate po dubinama vašeg ormana, da li ste nekad pomislili - "O Bože, zaboravila sam da ovo imam." Ako jeste, onda verovatno imate previše odeće koja vam jednostavno nije potrebna. Pregledajte svoj orman za posteljinu i pogledajte da li imate odeću koju niste nosili više od godinu dana. Ako postoji, prodajte ili poklonite, u ekstremnim slučajevima bacite. Možete i reciklirati od starih stvari, ali i pokloniti onima kojima su potrebne.

Stari časopisi i knjige

Ako i dalje čuvate stare časopise, bacite ih ili reciklirajte, ovo vam samo zauzima prostor, a sigurni smo da bajate novine nećete čitati više puta. Ukoliko imate stručne časopise, prodajte ih ili nekome poklonite. Takođe, isto možete uraditi i sa knjigama koje vam nisu potrebne.

Foto: Pixabay

Knjige

Preterana dekoracija

Kada imate puno dekorativnih predmeta, prašina se skuplja, taloži i češće morate dfa je brišete. Pokušajte d asačuvate u domu smao one stvari koje vam nešto znače, u vama bude posebne emocije i sećanja na neke događaje. Izbegavajte gomilanje malih stvari, to nepovoljno utiče na energiju u vašem domu.

Stvari koje će "jednog dana" zatrebati

Često čuvamo predmete koje nikada nećemo koristiti. A kada se pokaže da su nam potrebni, obično zaboravimo da ih imamo. Pridržavajte se ovog pravila - ako niste koristili nijednu stvar u poslednjih nekoliko godina. Ako stvar ima bilo kakvu vrednost, prodajte je ili dajte nekome ko će je koristiti. Ako ne, onda je vreme da je bacite.

Kada izbacite nepotrebno iz kuće, nemojte ponovo kupovati nove stvari i gomilati ih u prostoru.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

bacite knjige . . savet velikosrbina vucicevica ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija