• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

12.06.2022

15:22

PRVI PUT NA KAMPOVANJE! Šta vas čeka, a šta vam treba?

Zanimljivosti

PRVI PUT NA KAMPOVANJE! Šta vas čeka, a šta vam treba?

Podeli vest

Najvažnije ne zaboraviti alat za postavljanje šatora i produžne kablove, dok izdatak za dušeke, sto, stolice i plinsku bocu tretirajte kao dobru investiciju...

Sezona letovanja samo što nije počela, a ako ste odlučili da to uradite pod vedrim nebom u jednom od mnogobrojnih kampova u bližoj i daljoj okolini, morate da znate nekoliko važnih stvari kako vam se godišnji odmor u skladu sa prirodom ne bi pretvorio u pravu noćnu moru.

Tuševi za ljubimce

Kampovi su obično smešteni u blizini uređene plaže i imaju svu potrebnu infrastrukturu, tako da vas tek nekoliko koraka deli od brčkanja u moru nakon što se smestite.

Foto: Pixabay

Kampovi se po pravilu nalaze blizu plaže

Današnji kampovi opremljeni su sanitarnim čvorovima, a postoje i sve dodatne prostorije poput onih za previjanje beba, kabine prilagođene potrebama invalida ili pak posebni tuševi za higijenu kućnih ljubimaca. Možete računati i na tuševe s toplom vodom, struju, prostor za pranje sudova, razne aktivnosti, kao i bežični internet.

Metlice i lopatice 

Nakon što ste pronašli lokaciju i kamp u koji želite da idete sledi “veliko pakovanje”. Ukoliko kampujete prvi put, morate nabaviti svu opremu od šatora do kuhala i sklopivih stolica i stolova. Utešno je da sve te kupljene stvari možete koristiti godinama, pa na njih gledajte kao na ulaganje. Od osnovnih stvari koje morate da imate u bilo kom kampu su šator, alat za postavljanje šatora, metlica i lopatica, podloga za ispred i ispod šatora, vreće za spavanje, dušeci na naduvavanje, pumpa za naduvavanje i pribor za popravku dušeka, posteljina, produžni kablovi, baterije, rasveta (lampe), kanap za sušenje veša, štipaljke, lekovi i slična sredstva poput onih protiv komaraca.

Foto: boredpanda.com

Problem ako ste zaboravili produžni kabal ili pribor za postavljanje šatora

Bećarc na plin

Takođe morate da nađete rešenje za kuvanje svakodnevnih obroka. Postoje plinske boce s kuhalima napravljene baš za kampovanje. Uz to morate da mislite na sve dodatne stvari, od sudova do hrane i lavora u koji ćete odložiti prljavo i posle čisto posuđe, a dobro će vam doći i neka sklopiva vitrina za odlaganje hrane. Nemojte zaboraviti ni sve kozmetičke potrepštine poput gela za tuširanje ili toalet papira, kao i fena za kosu. Najpametnije bi bilo da napravite jedan spisak, tematski podeljen, pa kada sve pripremite, samo štiklirajte. Na taj isti spisak možete staviti i svu odeću. Tu morate da računate da će biti i hladnih noći, a vi spavate u šatoru, pa ponesite koji topliji komad.

Pakovanje

Čak i da zaboravite neku potrepštinu, nemojte se brinuti jer svi veći kampovi imaju prodavnice. Veći je problem ako ste zaboravili produžni kabal ili pribor za postavljanje šatora.

Da bi vam bilo lakše da se raspakujete kada dođete, slažite stvari određenim redom. Neka poslednji bude šator i stvari za njegovo postavljanje. To možda i nije toliko bitno jer možete sve da izvadite iz automobila, ali vam ipak može olakšati početak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija