• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/alternativazavas

10.07.2022

15:24

3 RECEPTA za UKLANJANJE CELULITA! Da ovog leta na plaži izgledate NIKAD BOLJE!

Shutterstock

Zanimljivosti

3 RECEPTA za UKLANJANJE CELULITA! Da ovog leta na plaži izgledate NIKAD BOLJE!

Podeli vest

U borbi protiv celulita možete da upotrebite ulja i maske za kožu koje možete da kombinujete s masažom i drugim metodama...

Celulit je jedan od najvećih “neprijatelja” s kojim se susreće gotovo svaka žena. Ipak, zahvaljujući snažnim prirodnim sastojcima, uljima i maskama za kožu, možete da učinite nešto ka smanjivanju i uklanjanju tvrdokornog celulita. Ova domaća kozmetika i tretmani ujedno mogu da posluže kao pomoć pri izlučivanju toksina i viška tečnosti iz organizma.

1. Maska za telo sa spirulinom i bademovim uljem

Ova maska ukloniće toksine nakupljene ispod kože, zategnuti površinu i smanjiti efekt 'pomorandžine kore'. Prirodni sastojci bademovog ulja pomoći će koži da bude nežnija, mekša i elastičnija. 

Foto: Shutterstock

Bademovo ulje

Sastojci: 

2 kašičice spiruline u prahu (potražite je u apoteci)
100 ml bademovog ulja 

Pomešajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Utrljavajte je pet minuta na problematična područja, a zatim ostavite još 20 minuta da deluje. Isperite s toplom vodom. 

Ovaj tretman možete da uradite 1-2 puta nedeljno.

2. Mirisni jastučići za superbrzo skidanje celulita

Snažni prirodni sastojci ove mešavine biljaka i ulja osiguraće vam brzu detoksikaciju i pomoći da uklonite velik deo celulita u samo tri nedelje. 

Foto: Shutterstock

Lavanda

Sastojci: 

kašičica cvetova lavande (potražite ih na pijaci ili kupite čaj)
kašičica ruzmarina
kašičica cimeta
4 dcl bademovog ulja 
sterilna gaza ili pamučna tkanina

Na sterilnu gazu ili čistu pamučnu tkaninu stavite lavandu, ruzmarin i cimet, te ih zatvorite u jastučić. Bademovo ulje zagrejte na pari i s njime natopite jastučiće. Ostavite pet minuta da upiju ulje. Potom ih nežno procedite. Jastučićima masirajte problematično područje, kombinujući snažne i nežne pokrete, tokom pet minuta. Nakon toga ne ispirite ulje nego ga ostavite na koži. 

Koristite ovaj tretman tri puta nedeljno.

3. Snažna masaža s hranjivim uljima 

Kvalitetna ulja u ovoj kombinaciji prirodnih sastojaka protiv celulita osiguraće vašoj koži sjaj, zategnutost i eliminisati vidljivost 'jastučića' na površini kože. Ujedno, dubinski će nahraniti vašu kožu, zaštititi je od oštećenja, podstaži cirkulaciju i ublažiti crvenilo, osećaj iritacije i bola na područjima zahvaćenim celulitom. 

Foto: Shutterstock

Ruzmarin

Sastojci: 

30 ml hladno ceđenog ulja semenki grožđa
3 kapi eteričnog ulja grejpfruta
3 kapi eteričnog ulja ruzmarina
2 kapi eteričnog ulja limuna
5 kapi eteričnog ulja lavande

Pomešajte ulje semenki grožđa s eteričnim uljima kako biste dobili ulje za masažu. Blago navlažite kožu i masirajte zahvaćeno područje 20 minuta, snažnim kružnim pokretima, od gležnja naviše, u kombinaciji s drugim metodama masaže. Možete koristiti i jače pokrete, 'štipanje', pritisak na koži, budući da je reč o vrlo intenzivnom tretmanu. 

Ovaj metod koristite 1-2 puta nedeljno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija